Βίντεο-σοκ: Iσλαμιστής απειλεί να πουλήσει ως σκλάβες ανήλικα κορίτσια

Την ευθύνη για την απαγωγή περισσότερων από 200 μαθητριών λυκείου, στα μέσα Απριλίου στη βορειοανατολική Νιγηρία, ανέλαβε σήμερα με βίντεο η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ. Οι κοπέλες θα χρησιμοποιηθούν ως «σκλάβες»,«θα πουληθούν» ή θα ωθηθούν «σε αναγκαστικούς γάμους».

«Απήγαγα τα κορίτσια σας. Θα τα πουλήσω στην αγορά, στο όνομα του Αλάχ», δήλωσε ο επικεφαλής των ισλαμιστών ανταρτών Αμπουμπακά Σεκάου σε ένα βίντεο διάρκειας 57 λεπτών το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Σεκάου αναφερόταν στις 276 μαθήτριες λυκείου που απήχθησαν στις 14 Απριλίου από

το σχολείο τους στο χωριό Τσιμπόκ της πολιτείας Μπόρνο. Μέχρι στιγμής μόνο 53 κορίτσια έχουν καταφέρει να διαφύγουν από τους απαγωγείς τους, ενώ 223 εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια των ισλαμιστών ανταρτών, σύμφωνα με την αστυνομία της Νιγηρίας.

Την ίδια ώρα στη χώρα κυκλοφορούν φήμες ότι οι μαθήτριες έχουν μεταφερθεί στο Τσαντ και το Καμερούν, όπου έχουν πουληθεί για 12 δολάρια η κάθε μία. Ο Σεκάου πρόσθεσε ότι απήγαγε τα κορίτσια γιατί «πρέπει να σταματήσει η δυτική παιδεία» και σημείωσε ότι τα κορίτσια «θα πρέπει να παρατήσουν το σχολείο και να παντρευτούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα