Βίντεο - σοκ: Τζιχαντιστές καταστρέφουν την πανάρχαια πόλη Νιμρούντ

Βίντεο σοκ δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τη τζιχαντιστική οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος”, η οποία κατέστρεψε χθες την αρχαία ασσυριακή πόλη Νιμρούντ, στο βόρειο Ιράκ.

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε, το συγκεκριμένο βίντεο, στη δημοσιότητα στο οποίο καταγράφεται η δράση των μαχητών της οργάνωσης την ώρα που καταστρέφουν σπουδαία έργα τέχνης στην αρχαία ασσυριακή

πόλη του Ιράκ, προτού ανατινάξουν την ιστορική τοποθεσία.

Το βίντεο δείχνει τζιχαντιστές να καταστρέφουν τα ιστορικά μνημεία, ανάγλυφες παραστάσεις και αγάλματα, χρησιμοποιώντας τσεκούρια, τρυπάνια και τροχούς. Ακόμα φθάνουν στο σημείο να τοποθετήσουν βαρέλια γεμισμένα με πυρίτιδα σε μνημείο όπου απεικονίζονται ασσυριακές θεότητες με αποτέλεσμα να σημειωθεί μια τεράστια έκρηξη και ένα σύννεφο σκόνης να καλύψει τα πάντα στην ιστορική τοποθεσία.

Το βίντεο κλείνει με δήλωση ενός εξτρεμιστή ο οποίος αναφέρει ότι: "Από τη στιγμή που μπορούμε να καταστρέψουμε τα σύμβολα της ειδωλολατρίας και να επεκτείνουμε το μονοθεϊσμό, θα το κάνουμε".

Οι συνεχείς καταστροφές των μνημείων είχαν γνωστοποιηθεί πριν από ένα και πλέον μήνα. Η UNESCO είχε καταγγείλει χαρακτηριστικά: “ότι πρόκειται για ένα έγκλημα πολέμου", όμως δεν είχε μέχρι και σήμερα καταστεί γνωστό το εύρος των ζημιών που είχαν προκαλέσει οι τζιχαντιστές με αυτή τους την επίθεση.

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί δυστυχώς με κομμένη την ανάσα τις ανεπανόρθωτες καταστροφές που προκαλούν οι τζιχαντιστές σε μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το δικό της μήνυμα καταδίκης με έναν διαφορετικό τρόπο, έστειλε την Παρασκευή 10 Απριλίου, μια ομάδα αρχαιολόγων από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, καθώς συνεχίζει τις έρευνες της στο Ιράκ φέρνοντας στο φως σημαντικά ευρήματα.

Η αρχαιολογική ομάδα πραγματοποιεί έρευνες κοντά στην αρχαία πόλη Ουρ, στις εκβολές του Τίγρη και του Ευφράτη, που αναφέρεται ως τόπος γέννησης του Αβραάμ.

Τους τελευταίους μήνες, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν καταστρέψει σημαντικά μνημεία με όποιο τρόπο μπορούν. Έχουν καταστρέψει την αρχαία πόλη Χάτρα, εισέβαλαν στο αρχαιολογικό μουσείο της Μοσούλης και τον αρχαιολογικό χώρο της Χορσαμπάντ, πρωτεύουσας των Ασσυρίων.

Τζιχαντιστές επιτέθηκαν στο μεγαλύτερο διυλιστήριο του Ιράκ

Η δράση των τζιχαντιστών δεν σταματά όμως, μόνο στα μνημεία πολιτισμού, αφού χθες Σάββατο Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του διυλιστηρίου πετρελαίου της πόλης Μπάιτζι, του μεγαλύτερου στο Ιράκ.

Αξιωματικός του ιρακινού στρατού διευκρίνισε σε δηλώσεις του ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να διατηρήσουν υπό τον έλεγχό τους τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου. Ο αξιωματικός ανέφερε για την επίθεση ότι: "Τρεις βομβιστές - καμικάζι αποπειράθηκαν να κάνουν έφοδο στην είσοδο του διυλιστηρίου. Οι δύο σκοτώθηκαν, αλλά ο τρίτος κατάφερε να ανατιναχθεί".

Επίσης στη δήλωση του χαρακτήρισε τις χθεσινές μάχες "τις πιο σφοδρές αφότου σπάσαμε την πολιορκία (των τζιχαντιστών) εδώ και μερικούς μήνες". Το διυλιστήριο πολιορκούσαν επί μήνες τζιχαντιστές του ΙΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα