"Βέτο" στη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ από την Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών

Την προσεχή Τρίτη θα ξαναμιλήσουν κατ' ιδίαν ο Αντώνης Σαμαράς με την Άνγκελα Μέρκελ, καθώς οι δύο ηγέτες θα έχουν γεύμα εργασίας στο Βερολίνο. Ωστόσο, η εν λόγω συνάντηση, η οποία είχε συμφωνηθεί από τις 16 Ιουλίου στην Σύνοδο Κορυφής, παραλίγο να ακυρωθεί, καθώς σε αυτή είχε ασκήσει "βέτο" η Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών.

Σύμφωνα

με τα Νέα, "Η σκανδαλώδης φοροδιαφυγή γερμανικών εταιρειών αυτοκινήτων στην Ελλάδα και η επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ σε Mercedes, BMW και Opel, που πιάστηκαν στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ, ήταν η αιτία του "βέτο". Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι συγκεκριμένες εταιρείες υποτιμολογούσαν ένα αυτοκίνητο και για παράδειγμα δήλωναν ότι κοστίζει 15.000 ευρώ, ενώ αυτό μπορεί να κόστιζε 50.000 ευρώ. Εν συνεχεία, το πουλούσαν στον πελάτη με την πραγματική εμπορική του αξία και καρπώνονταν τον αναλογούντα ΦΠΑ και τον φόρο πολυτελείας επί του αυτοκινήτου".

Ωστόσο, υπήρξε συνεννόηση και το πρόβλημα παρακάμφθηκε, με την συνάντηση να επισημοποιείται, έστω και με δύο μήνες καθυστέρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα