"Βέτο" σε Αβραμόπουλο από Ιταλίδα υποψήφια με τον Τσίπρα

Την αντίθεσή της στην ανάληψη του χαρτοφυλακίου της Μετανάστευσης από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στην Κομισιόν εξέφρασε σήμερα η Μπάρμπαρα Σπινέλι.

Η Ιταλίδα ευρωβουλευτής, η οποία ήταν στο ψηφοδέλτιο του Αλέξη Τσίπρα με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις Ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου, και εξέφρασε την άποψη πως είναι λάθος να δοθεί στον Δημήτρη Αβραμόπουλο το εν λόγω

χαρτοφυλάκιο, απόρροια της θητείας του Έλληνα Επιτρόπου τόσο στο Υπουργείο Εξωτερικών όσο και στο Εθνικής Άμυνας, εξηγώντας πως "ο συνδυασμός αυτός με το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης είναι ανησυχητικός". Χαρακτηριστικά, επισήμανε την πρόταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου να φτιαχτεί φράχτης για την καταπολέμηση της εισροής μεταναστών στον Έβρο.

Επίσης, σύμφωνα με την Μπάρμπαρα Σπινέλι, είναι πως "η Ελλάδα έχει επανειλημμένως καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την έκθεση μεταναστών σε ταπεινωτική μεταχείριση, σε κατάφωρη παραβίαση αρκετών άρθρων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Πολλές ΜΚΟ και άλλες οργανώσεις έχουν καταγγείλει τις πρακτικές που εισάγουν διακρίσεις κατά των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο".

Keywords
Τυχαία Θέματα