Βενιζέλος: Καταδικάζουμε τους βανδαλισμούς στα καθιδρύματα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Την απερίφραστη καταδίκη εκ μέρους της Ελλάδος αναφορικώς με τους πρόσφατους βανδαλισμούς και τη βεβήλωση του ελληνορθόδοξου παρεκκλησίου του Αγίου Πνεύματος, στο λόφο της Αγίας Σιών Ιεροσολύμων, εξέφρασε με σημερινή του δήλωση ο Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο ίδιος σημείωσε επίσης στη δήλωσή του ότι έχουν δοθεί οι απαραίτητες οδηγίες στην ελληνική διπλωματική αποστολή στην Ιερουσαλήμ για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με τους Ισραηλινούς,

για την προστασία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Πιο συγκεκριμένα, η δήλωση του κ.Βενιζέλου έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την πρόσφατη βεβήλωση και τους βανδαλισμούς του παρεκκλησίου του Αγίου Πνεύματος, στο λόφο της Αγίας Σιών, στα Ιεροσόλυμα, από ακραία θρησκευτικά στοιχεία. Πρόκειται για μία πράξη αποτρόπαια που προσβάλλει το θρησκευτικό συναίσθημα όλων των πιστών και τον ιστορικό ρόλο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ως φορέα συμφιλίωσης και ειρηνικής συνύπαρξης όλων των δογμάτων και θρησκειών.

Από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών, έχουν δοθεί οδηγίες στην Πρεσβεία μας στο Ισραήλ και στο Γενικό Προξενείο Ιεροσολύμων, προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλισθεί, με τη συνεργασία των ισραηλινών Αρχών, η προστασία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και των καθιδρυμάτων του». Και ο Έλληνας ΥΠΕΞ κατέληξε τονίζοντας ότι «Η Ελληνική Κυβέρνηση αναμένει ότι οι ισραηλινές Αρχές θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη σύλληψη των δραστών και την αποφυγή επανάληψης παρόμοιων συμβάντων.»

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα