Βαρουφάκης: Ίσως "παγώσουμε" τις προεκλογικές μας υποσχέσεις

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα έρθει σε συμφωνία με το Eurogroup μέχρι και τις 12 Απριλίου εμφανίστηκε σε ομιλία του στην Ιταλία ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο, στην πόλη Κόμο της Ιταλίας, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι οι λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία θα βρεθούν σε συνεργασία με την Ευρώπη, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά στήριξη από χώρες εκτός Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.

Επίσης, κατέστησε σαφές

πως η Ελλάδα δεν επιδιώκει την έξοδο από το ευρώ, καθώς η χώρα συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωζώνης. «Η Ελλάδα δεν αναζητά στήριξη από χώρες εκτός της Ευρωζώνης» υπογράμμισε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

«Το καθήκον μας επιτάσσει να βάζουμε υπεράνω όλων το ευρωπαϊκό συμφέρον» συμπλήρωσε, ενώ διαβεβαίωσε πως η νέα κυβέρνηση θα καταφέρει να σταθεροποιήσει την οικονομία.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την Corriere dela Serra, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη είτε να παγώσει είτε να καθυστερήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις για να βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις.

«Το πρόγραμμά μας είναι τεσσάρων ετών, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να υποσχέσεις μας να γίνουν σεβαστές σε αυτό το χρονικό πλαίσιο. Αν αυτό σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να τις “παγώσουμε” προσωρινά ή να καθυστερήσουμε την εφαρμογή τους, θα το κάνουμε για να δημιουργήσουμε εμπιστοσύνη στους εταίρους μας και να αναπτύξουμε την οικονομία, με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εφικτές αργότερα», δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα