Βανδάλισαν και την ιστορική εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέα

Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με σπρέι κόκκινου και μωβ χρώματος στον τοίχο της ιστορικής εκκλησίας της Παναγίας Καπνικαρέα στην οδό Ερμού.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, περίοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής είδαν το Σάββατο το απόγευμα μια ομάδα 200 περίπου ατόμων να κατεβαίνει την Ερμού με κατεύθυνση το Μοναστηράκι, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών.

Κάποιος νεαρός πήδηξε μέσα στον προαύλιο χώρο του αρχαιολογικού

μνημείου και έγραψε τον τοίχο ένα σύνθημα. Η αντίδραση των καταστηματαρχών ήταν άμεση, ωστόσο ο νεαρός συνέχισε απτόητος.

Αξίζει να σημειωθεί οτι το εκκλησάκι της Παναγίας της Καπνικαρέα είναι δισυπόστατο, αφιερωμένο στα Εισόδια της Θεοτόκου και στην Αγία Βαρβάρα, χτισμένο στις αρχές του 11ου μ.Χ. αιώνα. Μάλιστα το 1834 υπήρξε σχέδιο κατεδάφισης του ναού το οποίο δεν εκτελέσθηκε με παρέμβαση του Λουδοβίκου της Βαυαρίας, του πατέρα του Όθωνα.

Ο Ιερός Ναός ανήκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έτσι λοιπόν ονομάζεται «Ιερός Πανεπιστημιακός Ναός», κλιμάκιο της 1ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων επισκέφτηκε το σημείο βανδαλισμού και εντός ημερών θα ξεκινήσει εργασίες για τον καθαρισμό του τοίχου από τα χρώματα.

Keywords
Αναζητήσεις
καταστροφη στον καπνικαρεα
Τυχαία Θέματα