Τρομακτική "εκδρομή" για τη Λίνα Σακκά και τον Όθωνα Μεταξά

Ο ΑΝΤ1 συνεχίζει να δίνει δυναμικό παρών στον χώρο της εγχώριας μυθοπλασίας. Αυτή τη φορά με τη σειρά μυστηρίου «ΕΚΔΡΟΜΗ», η οποία με το δυνατό σενάριο, τη δεξιοτεχνική σκηνοθεσία και το ταλαντούχο καστ, αναμένεται να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό.

Αποστολή 30 δημοσιογράφων από την Αθήνα βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη στους χώρους των γυρισμάτων, στην τοποθεσία Βέρμιο της Νάουσας, όπου μίλησε με τους συντελεστές για την νέα

σειρά - θρίλερ με 16 επεισόδια που θα προβληθεί τον Οκτώβριο. Εκεί, οι ηθοποιοί αποκάλυψαν τις περιπέτειες που έζησαν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, αφού όλα τα επεισόδια τραβήχτηκαν σε δύσβατες περιοχές των βουνών της Νάουσας, μέσα σε χαράδρες, ποτάμια και πλαγιές. Χαρακτηριστικό είναι ένα ατύχημα που τον Απρίλιο έστειλε στο νοσοκομείο την ηθοποιό Ευγενία Σαμαρά, όταν μια κάμερα- ελικοπτεράκι την χτύπησε στο κεφάλι. Αμέσως παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στην ηθοποιό, στην οποία ο γιατρός χρειάστηκε να κάνει μερικά ράμματα στο κούτελο.



Η ΙΣΤΟΡΙΑ

13 άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα σε ένα ξενοδοχείο - καταφύγιο στην απομακρυσμένη πλευρά ενός βουνού.
Άγνωστοι οι περισσότεροι μεταξύ τους, βρίσκονται εκεί ο καθένας με διαφορετική αφορμή:

Μια γυναίκα αναζητά το παιδί της που υποπτεύεται πως έχει απαχθεί απ’ τον πρώην σύζυγό της και πατέρα του.Ένας καθηγητής ταξιδεύει μέχρι εκεί έχοντας λάβει μία πρόσκληση για να παραστεί στην αναστήλωση ενός παλιού βυζαντινού ναού που εκτελείται στην πλαγιά του βουνού.Μια δημοσιογράφος κάνει ρεπορτάζ για τα χειμερινά σπορ.Ένας γέροντας αγρότης κάνει διακοπές έχοντας κερδίσει ένα διήμερο ταξίδι από το διαγωνισμό κάποιας εταιρίας.

Τρεις ορειβάτες κάνουν tour με τον οδηγό τους. Ένας μουσικός με την κοπέλα του –ανερχόμενη τραγουδίστρια- ψάχνουν να βρουν έναν μουσικό παραγωγό.Μια μάνα που ανησυχεί για την κόρη της μαθαίνει ότι βρίσκεται εκεί και την αναζητά.Τι σχέση έχουν όλοι αυτοί οι φαινομενικά άσχετοι μεταξύ τους άνθρωποι; Βρέθηκαν τυχαία εκεί, ή κάποιος επεδίωξε να τους μαζέψει;Ποια ιστορία συνδέει αυτά τα πρόσωπα μεταξύ τους; Τι ρόλο έχει παίξει ο καθένας τους σ΄αυτή την ιστορία –εν γνώσει ή εν αγνοία του;Τι θέλει εκείνος που τους μάζεψε εκεί και γιατί δεν τους το φανερώνει απ΄την αρχή; Οι τηλεφωνικές γραμμές κόβονται, η κινητή τηλεφωνία χάνει το σήμα της, τα τρόφιμα λιγοστεύουν, το ηλεκτρικό έχει συνεχείς διακοπές. Οι διέξοδοι διαφυγής λιγοστεύουν μέχρι που γίνονται ανύπαρκτες.
Μυστικά του παρελθόντος αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια και αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη.
Με ένα φλας μπακ από το παρελθόν -σαν κομμάτια ενός παζλ- μας οδηγούν στο τι είχε γίνει τότε.

Οι ήρωες μας φτάνουν σε οριακές καταστάσεις και αλληλοσπαράζονται. Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τους κάνουν να χάσουν κάθε έλεγχο. Μια γυναίκα βρίσκεται τραυματισμένη στο δάσος. Ατύχημα ή απόπειρα δολοφονίας; Ένας από τους ορειβάτες εξαφανίζεται μυστηριωδώς και αργότερα ανακαλύπτεται το πτώμα του. Ποιος τον σκότωσε και γιατί;

Το χαμένο παιδί βρίσκεται μπροστά στη μάνα του μέσα στο δάσος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ποιος το είχε απαγάγει και πού βρισκόταν μέχρι τώρα; Ένα κορίτσι εμφανίζεται στο ποτάμι και σώζεται από κάποιον τον οποίο οι υπόλοιποι θεωρούν επικίνδυνο.

Ένας έρωτας ξαναγεννιέται και προκαλεί εκρήξεις, πυροδοτώντας απωθημένα και ανομολόγητα συναισθήματα.Μία συμπάθεια και μία σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε δυο άλλα πρόσωπα ανατρέπει τις καταστάσεις και θολώνει τα νερά.Κανείς δε θα βγει από εκεί μέσα όπως ήρθε. Η ιστορία του παρελθόντος θα αποκαλυφθεί ανάγλυφη και θα διαμορφώσει σχέσεις και καταστάσεις, ανατρέποντας τα πάντα!

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ Η IΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

Έλλη Ανδρεάδη (Λίνα Σακκά)

Κόρη του Φίλιππου και της Βιργινίας.Ένα κορίτσι που μεγάλωσε με ό, τι ήθελε στην ζωή της. Στα καλύτερα σχολείο, με πιάνο, ξένες γλώσσες και διάφορες άλλες δραστηριότητες. Καλή μαθήτρια, τέλειωσε το Κολλέγιο Αθηνών και μετά έφυγε για σπουδές στην Ελβετία. Επέστρεψε πτυχιούχος και ανέλαβε διευθύντρια σε μια μεγάλη διαφημιστική εταιρία. Η πίεση της μητέρας της την έκανε να αναζητήσει την ανεξαρτησία της και να προσπαθήσει να ζήσει την δική της ζωή μακριά από το οικογενειακό περιβάλλον.
Σε ένα χιονοδρομικό κέντρο γνώρισε το Λάζαρο, τον ερωτεύτηκε και τον παντρεύτηκε παρά τις αντιρρήσεις των γονιών της. Έμπορος αθλητικών ειδών εκείνος, δεινός ορειβάτης, χωρίς ιδιαίτερες σπουδές όμως και κατώτερος κοινωνικά. Απέκτησαν ένα γιο –τον 5χρονο σήμερα Άρη- και ζήσανε τρία χρόνια καλά, παρά τις διαφορές των χαρακτήρων τους. Ένα γεγονός στάθηκε αιτία να χωρίσουν, παρότι ο έρωτας τους είναι ακόμα ζωντανός.Το διαζύγιο τους δεν ήταν αναίμακτο. Η Έλλη δεν μπορεί να του συγχωρήσει ότι ήρθε αντιμέτωπη με την οικογένεια της για χάρη του και τώρα την προδίδει. Η λογική όμως επικράτησε. Το δικαστήριο της έδωσε την επιμέλεια του παιδιού και σ’ εκείνον όρισε ημερομηνίες που θα το βλέπει. Για λόγους που πηγάζουν από τα απωθημένα και των δυο τους, το παιδί έγινε η πέτρα του σκανδάλου μεταξύ τους. Αν και φαινομενικά όλα είναι τακτοποιημένα, διαρκείς αντιπαραθέσεις λαμβάνουν μέρος συχνά πυκνά. Η Έλλη κλονίζεται από τον αιφνίδιο χαμό του πατέρα της, συμπαραστέκεται στη μητέρα της και για πρώτη φορά οι δυο γυναίκες έρχονται πιο κοντά. Ο γιος της είναι η μόνη πηγή ζωής και αισιοδοξίας για εκείνην και ρίχνει όλο το βάρος της σ’ αυτόν. Μέχρι που ένα τηλεφώνημα αναποδογυρίζει τα πάντα!

Λάζαρος Μπαλτάς (Όθωνας Μεταξάς)

Ο πρώην σύζυγος της Έλλης
Γοητευτικός άντρας, αθλητικός, παθιασμένος με τα σπορ και ειδικά με την ορειβασία. Ταξιδευτής, οδοιπόρος, άνθρωπος της δράσης και της πράξης.Αντισυμβατικός, ανεξάρτητος, αυτοδημιούργητος.Γοητεύεται από την έντονη προσωπικότητα της Έλλης, την εξυπνάδα, την ομορφιά και την καλλιέργεια της. Αδιαφορεί για τα λεφτά της και την κοινωνική της καταγωγή, έλκεται όμως από τη διαφορετικότητα της.Όσο υπεύθυνη και συγκροτημένη είναι εκείνη, τόσο χύμα και παρορμητικός είναι εκείνος. Κοινωνική και ευπροσήγορη αυτή, μοναχικός και λιγομίλητος εκείνος. Όσο κρατάει ο έρωτας τους τον ζουν έντονα. Όταν χωρίζουν, έρχονται σε αντιπαραθέσεις, μιας και κατά βάθος αγαπιούνται ακόμα.Ο Λάζαρος με το Μάρκο γνωρίζονται εδώ και μερικά χρόνια. Οι περιηγήσεις τους στα βουνά τους έφεραν κοντά και κάποιες ομοιότητες στο χαρακτήρα τους, τους έδεσαν. Δεν είναι φίλοι, εμπιστεύονται όμως ο ένας τον άλλο και κάποιες στιγμές απομονωμένοι σε κορυφές χιονισμένες, έχουν μιλήσει για τις ζωές τους.

Μάρκος (Γιάννης Ποιμενίδης)

Ο οδηγός των ορειβατών.
Μεγάλωσε σε ένα μοναστήρι σε μια πλαγιά του βουνού. Τον άφησε εκεί ο παππούς του όταν ήταν ακόμα μικρό παιδί.
Ο Μάρκος ζει ανάμεσα σε μοναχούς, δίπλα στη φύση. Με προσευχές και νηστείες, με νουθεσίες για την πίστη στο Θεό, με αυστηρότητα αλλά και με πολλή αγάπη. Αν και μεγαλωμένος σ’ ένα τέτοιο χώρο, η πίστη του στο Θεό είναι αδύναμη. Η πίστη του στους ανθρώπους, ανύπαρκτη. Η πίστη του στη φύση, πανίσχυρη!
Ο Μάρκος είναι πλέον άντρας, οδηγός των ορειβατών στις παρακείμενες κορυφές του βουνού.

Βιργινία Ανδρεάδη (Ιφιγένεια Δεληγιαννίδη)

Η γυναίκα του Φίλιππου.
Γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας, κόρη εισαγγελέα στον Άρειο πάγο, συντέλεσε με τον γάμο της στην επαγγελματική ανέλιξη του άντρα της και δεν το ξεχνάει ποτέ.Σικάτη, καλλιεργημένη, φιλότεχνη, αριστοκρατική. Πιστή σύζυγος και αφοσιωμένη μητέρα. Προσκολλημένη στη διαπαιδαγώγηση και την εκπαίδευση της κόρης της, την μεγαλώνει –συνεπικουρόντος και του συζύγου- σαν πραγματική πριγκίπισσα. Οι σχέσεις μάνας και κόρης στενές, τα συναισθήματα αλληλοσυγκρουόμενα.Ο άντρας που διαλέγει να παντρευτεί η κόρη της, δεν αρέσει στην Βιργινία, αλλά οι ενδοιασμοί της δεν καταφέρνουν να ματαιώσουν το γάμο. Τρία χρόνια μετά, που το ζευγάρι χωρίζει, κρύβει την ανακούφιση της και συμπαραστέκεται στην κόρη της -έχει εξάλλου μεγάλη αδυναμία στον εγγονό της. Διαισθανόμενη ότι η κόρη της είναι ακόμα ερωτευμένη με τον πρώην άντρα της, δεν χάνει ευκαιρία να τον επιβουλεύεται προσπαθώντας να την επηρεάσει. Αφορμή είναι σχεδόν πάντα το εγγόνι της. Η Βιργινία «μένει χήρα» μετά το ναυάγιο του άντρα της και προσπαθεί να συνέλθει προσκολλούμενη στην κόρη της και τον εγγονό της.

Φίλιππος Ανδρεάδης (Νίκος Κολοβός)

Ανώτατος δικαστικός, ευκατάστατος, ζει με την οικογένεια του στο Ψυχικό. Παντρεμένος με κόρη έγκριτου εισαγγελέα Αρεοπαγίτη, και με μια κόρη 13 χρονών. Δυναμικός, επιβλητικός, γοητευτικός. Καλός σύζυγος, υπερπροστατευτικός πατέρας για την κόρη του που της έχει μεγάλη αδυναμία, τέλειος οικογενειάρχης. Παρ’ όλα αυτά, διατηρεί μια εξωσυζυγική σχέση. Και παρότι είναι ερωτευμένος -στην αρχή τουλάχιστον- με την κοπέλα, δεν του περνάει καν απ’ το μυαλό να διακινδυνεύσει την οικογενειακή του γαλήνη και την επαγγελματική του σταδιοδρομία για χάρη της. Με έφεση στο ψέμα και στο «παραμύθιασμα» καταφέρνει να ισορροπεί με άνεση ανάμεσα σε σύζυγο και ερωμένη. Μέχρι που κάποια στιγμή βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα να διαλέξει. Ο Φίλιππος δεν διστάζει στιγμή. Βάζει τα πράγματα στη θέση τους, όπως κάνει στα δικαστήρια τόσα χρόνια. Οι αποφάσεις του σκληρές, αλλά δεν έχει μάθει να κάνει πίσω στη ζωή του. Κάνει αυτό που «πρέπει» και συνεχίζει τη ζωή του αφήνοντας πίσω του το παρελθόν.Μόνο που το παρελθόν δεν τον ξεχνάει. 15 χρόνια μετά –και λίγους μήνες πριν αρχίσει η ιστορία μας- ο Φίλιππος μια νύχτα καταιγίδας ναυαγεί με το σκάφος του. Το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ, οι έρευνες του λιμενικού δεν απέδωσαν καρπούς κι ύστερα από κάποιο διάστημα θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι είναι νεκρός.

Άννα Καρνέζη (Τίνα Λεωνορά)

Πρόσωπο καταλύτης στην ιστορία μας, εμφανίζεται μόνο σε flash back. Ευαίσθητη και βασανισμένη κοπέλα, με καταγωγή ένα χωριό της Βορείου Ελλάδας. Έχει σπουδάσει φιλολογία, ζει στην Αθήνα και κάνει το μεταπτυχιακό της, δουλεύοντας παράλληλα.
Αθεράπευτα ερωτευμένη με έναν άντρα αρκετά χρόνια μεγαλύτερο της, γοητευτικό και επιτυχημένο, ωστόσο παντρεμένο και με παιδί. Σχέση αδιέξοδη, αν κι εκείνος της υπόσχεται ότι θα χωρίσει και θα την παντρευτεί. Όνειρο ανεκπλήρωτο, μιας και γάμο τελικά δεν βλέπει ακόμη κι όταν μένει έγκυος και γεννά το παιδί του.
Η εγκυμοσύνη της προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στην οικογένειά της που ζει στο χωριό. Η μάνα της –γυναίκα της εκκλησίας- παθαίνει έμφραγμα κι η Άννα κλονίζεται από ενοχές. Ενοχές απέναντι στη μάνα της, οι οποίες ξεκινούν από τα παιδικά της χρόνια, τότε που ο πατέρας της ασελγούσε πάνω της. Η οικογένεια πιέζει την Άννα να παντρευτεί πριν γεννήσει το εξώγαμο και την εξωθεί σε ένα λευκό γάμο με ένα παλιό συμφοιτητή της. Λίγους μήνες μετά, βγαίνει το διαζύγιο κι ο «σύζυγος» παίρνει τα χρήματα που συμφώνησαν και εξαφανίζεται. Η Άννα μεγαλώνει το παιδί της μόνη, συνεχίζει τη σχέση της με τον πατέρα του και τον πιέζει να χωρίσει για να ζήσουν μαζί. Ένα όνειρο, που δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ.

Νατάσα Παύλου (Ευγενία Σαμαρά)

Η ερωμένη του Σταύρου.
Ζωντανό και πανέμορφο κορίτσι, μουσικός της εναλλακτικής σκηνής και τραγουδίστρια. Πλουσιοκόριτσο των βορείων προαστίων που παράτησε το σπίτι της και την αστική ζωή, αναζητώντας το δρόμο της. Κυκλοθυμικό πλάσμα, αντιδραστικό, πεισματάρικο.
Πώς μπλέχτηκε με το Σταύρο, ούτε κι εκείνη έχει καταλάβει. Τη γοήτευσε που είναι «προχωρημένος» τύπος, ασυμβίβαστος. Γουστάρει που φτύνει τη βόλεψη και ζει όπως θέλει εκείνος. Παρά την μιζέρια που βγάζει κάποιες φορές, έχει τον τρόπο του να την κάνει να νιώθει όμορφα. Καπνίζουν τα μαύρα τους, πάνε σε μέρη που εκείνη δεν ήξερε καν πως υπάρχουν, της γνωρίζει ενδιαφέροντες τύπους. Η μουσική του δεν την τρελαίνει, αλλά έχει εμπειρία και γνωρίζει καλά τον χώρο που την ενδιαφέρει.
Με κάποιο τρόπο «δέσανε». Ακολουθεί παρορμητικά αυτό που νιώθει… κι όπου την βγάλει!

Ο «μουγκός» (δε μαθαίνουμε ποτέ το όνομα του - Ορέστης Παλιαδέλης)

Ένας άντρας μεγαλόσωμος, φάτσα αγριωπή, ηλικία ακαθόριστη. Δε μιλάει ποτέ, μόνο χειρονομεί και βγάζει άναρθρες κραυγές.
Η ψυχή του είναι σαν ψυχούλα άκακου ζώου. Το μυαλό του, μικρού παιδιού. Δεν σκέφτεται, ακολουθεί το ένστικτό του. Όταν κινδυνεύει γίνεται επικίνδυνος, όταν του δείχνουν καλοσύνη γίνεται λιώμα. Αφοσιώνεται όπως το σκυλί στον αφέντη του, κι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του. Προστατεύει ό, τι αγαπά και ρημάζει ό, τι θεωρεί επικίνδυνο. Ζει από πάντα στο μοναστήρι, χωρίς να έχει γίνει μοναχός. Στην υπηρεσία των καλογέρων παλιότερα, τώρα που το μοναστήρι ερήμωσε, το κρατάει εκείνος.

Άνθιμος (Μιχάλης Συριόπουλος)

Καλογεροπαίδι.
Μια αγγελική μορφή. Πρόσωπο γαλήνιο, βλέμμα καθαρό, σώμα ψηλόλιγνο. Ο «Χριστός» στις αγιογραφίες. Μεγαλωμένος στο μοναστήρι, μαζί με τον μουγκό και το Μάρκο. Με το «θείο χάρισμα» το οποίο όταν χρησιμοποιεί κάνει «θαύματα». Δισυπόστατη φύση, όπως ο Χριστός. Έχει το θεϊκό χάρισμα, αλλά και την ανθρώπινη υπόσταση. Κινείται ανάμεσα και στα δυο.
Είναι υπαρκτό πρόσωπο και παίζει ρόλο στην ιστορία μας, παρότι στην αρχή μοιάζει σαν «ονειρικός συμβολισμός».

Αλεξάνδρα Χατζηφώτη (Βασιλική Γραικού)

Η δημοσιογράφος.
Δραστήρια, φιλόδοξη, με σκοπό της ζωής της τη μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία. Αυτό ονειρεύτηκε όταν ξεκίνησε την καριέρα της και παρά λίγο να το καταφέρει λίγα χρόνια με το που τέλειωσε την σχολή. Μια ανεξιχνίαστη υπόθεση ήταν το θέμα που διάλεξε για να πείσει το διευθυντή της στην εφημερίδα που δούλευε τότε, ότι μπορεί να ασχοληθεί με το κοινωνικό ρεπορτάζ. Μια υπόθεση που είχε περάσει στα ψιλά των εφημερίδων και που η αστυνομία καταχώνιασε στα αρχεία της. Η νεαρή τότε Αλεξάνδρα πίστεψε πως πίσω από εκείνη την υπόθεση κρυβόταν ένα οικογενειακό δράμα και έπεσε με τα μούτρα να το ανακαλύψει. Έψαξε με μανία, βρήκε πρόσωπα που είχαν σχέση και δεν δίστασε ακόμα και να τα πληρώσει για να της δώσουν τις πληροφορίες που ήθελε. Η επιτυχία δεν ήρθε για την Αλεξάνδρα, γιατί κάποιος φρόντισε η ιστορία να τελειώσει εκεί και μαζί κι η καριέρα της. Σήμερα η Χατζηφώτη δουλεύει σε life style περιοδικά κι έχει ξεχάσει αυτή την παλιά ιστορία.

Σταύρος Πατεράκης (Δημήτρης Κοντός)

Φρικιό στη νεότητά του, αιώνιος φοιτητής, αναρχικός αντιεξουσιαστής, με το ζωνάρι του λυμένο για αντιπαραθέσεις με την αστυνομία και τους συνδικαλιστές του πανεπιστημίου, μουσικός της πλάκας, άεργος και άφραγκος. Πρώτος στη θεωρία, τελευταίος στην πράξη! Φραπέδες, κιθάρα, Ένα εξάμηνο στον Κορυδαλλό και πάνω που βγαίνει δέχεται μια «συμφέρουσα πρόταση», τα αρπάζει και την κάνει για Ολλανδία.Επιστρέφει τέσσερα χρόνια μετά, πάλι άφραγκος και του πέφτει δεύτερη «συμφέρουσα πρόταση», απ’ αλλού αυτή τη φορά. Ο Σταύρος δεν κωλώνει. Λέει αυτά που του «υπαγορεύουν» χωρίς ενδοιασμούς και τα αρπάζει κι από ‘δω. Κάπως του κακοφαίνεται όταν βλέπει τη φάτσα του στις κίτρινες φυλλάδες, αλλά το ξεπερνά σύντομα, ξεκοκαλίζοντας τα φράγκα που πήρε και συνεχίζοντας τη ζωή του, ίδια κι απαράλλαχτα… όπως την άρχισε.43 χρονών σήμερα, καθαρός από πρέζες και αλκοόλ, συστήνεται σαν μουσικός, εξακολουθεί να ζει με την τράκα, και να ‘χει πέραση στις πιτσιρίκες που τις ρίχνει με το μπλα-μπλα και το μύθο του ασυμβίβαστου ιδεολόγου.

Βαγγέλης Αναστασίου (Νίκος Τσολερίδης)

Ο ένας ορειβάτης. Φοιτητής από την Αθήνα.Ζωντανό παιδί, όμορφος, δραστήριος, φίλος των σπορ, της φύσης και της μουσικής, δε μασάει τα λόγια του.Η γνωριμία του με το Λάζαρο, το Μάρκο και τον Πάνο –τον άλλο ορειβάτη- είναι πρόσφατη. Άσχετος με την παλιά ιστορία που συνδέει τους υπόλοιπους.

Στέλιος Βρεττός (Στέλιος Καλαϊτζής)

Υπάλληλος στο ξενοδοχείο, στο πόδι του ιδιοκτήτη, κανονίζει τα πάντα. Αγνό παιδί, με καλή διάθεση απέναντι σε όλους.
Γνωστός κι εκείνος με τους ορειβάτες και το Μάρκο, γνώστης της γύρω περιοχής. Επαγγελματίας στη δουλειά του, συνεπής, εξυπηρετικός, καταφέρνει να εμπνέει σεβασμό.

Μαρία Βέργου (Έφη Κόντα)

Υπάλληλος στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου. Όμορφη κι έξυπνη κοπέλα. Ευγενική, εξυπηρετική, λίγο αφελής και σφόδρα ερωτευμένη με τον Βαγγέλη.


Πάνος Βασιλόπουλος (Δημήτρης Κυρατσούδης)

Ο άλλος ορειβάτης.
Παθιασμένος με την τεχνολογία και τα σπορ. Δραστήριος, αεικίνητος, περίεργος και «ξερόλας», με καλπάζουσα φαντασία. Χώνει τη μύτη του παντού και διακατέχεται από καχυποψία για τους πάντες. Μυθομανής, λάτρης των θρίλερ και των ιστοριών μυστηρίου.

Θωμάς Καρνέζης (Γιώργος Χαλεπλής)



Ο πατέρας της Άννας. Αγρότης σε ένα χωριό της Βορείου Ελλάδας. Χήρος σήμερα. Δυνατός άντρας, σκληραγωγημένος στα χωράφια και τη γη. Παντρεμένος με τη Φωτεινή. Απέκτησαν μόνο μια κόρη, την Άννα.
Αταίριαστο ζευγάρι με τη γυναίκα του. Εκείνος άνθρωπος της φύσης, γήινος, ορμητικός, πρωτόγονος. Εκείνη μαλθακή, γυναίκα της εκκλησίας, γεμάτη προκαταλήψεις, συντηρητισμό, καταπιεσμένη και καταπιεστική. Ποτέ της δεν εκδήλωσε θηλυκότητα, ποτέ της δεν του δόθηκε αυθόρμητα. Μια ζωή την θυμάται να του δύναται αμίλητη κι ακούνητη, σαν από υποχρέωση, κι ύστερα να σταυροκοπιέται και να προσεύχεται στα εικονίσματα σαν να θέλει να εξαγνιστεί απ’ το κακό.
Ο Θωμάς νεότατος ακόμη παραιτήθηκε απ’ την προσπάθεια. Άρχισε να πηγαίνει στα μπορντέλα της πλησιέστερης πόλης κι αργότερα να επισκέπτεται τακτικά μια χήρα στο χωριό. Όταν η κόρη του έγινε 12 χρονών έκοψε και τα δύο. Μέσα στο σπίτι του άνθιζε ένα λουλούδι κι όσο κι αν το πάλεψε στην αρχή, δεν κατάφερε να αποφύγει τον πειρασμό. Όταν η κόρη του πέρασε στο πανεπιστήμιο κι έφυγε για την Αθήνα, προσπάθησε να την εμποδίσει. Μόνο τότε η Φωτεινή πήρε θέση. Σαν πραγματική λέαινα υπερασπίστηκε το δικαίωμα της κόρης της να σπουδάσει, έστω κι αν έπρεπε να φύγει μακριά τους. Λούφαξε ο Θωμάς τότε και το αποδέχτηκε. Έβλεπε πια την Άννα μόνο όταν ερχόταν τις γιορτές και πάντα έβρισκε κλειδωμένη την πόρτα της όταν προσπαθούσε να μπει στο δωμάτιό της. Αργότερα, όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη της –ανύπαντρη ακόμα- κι ενώ η μάνα έπαθε το έμφραγμα, ο Θωμάς δεν πήρε καμία θέση. Σιωπηλός παρατηρητής των γεγονότων, αναλογιζόμενος τις ευθύνες του για το δρόμο που πήρε η κόρη του και την αρρώστια της γυναίκας του, συρρικνώθηκε, παραιτήθηκε.
Λίγο αργότερα έμεινε χήρος, απομονώθηκε στο χωριό και στις δουλειές του κι έκοψε κάθε επαφή με την κόρη και τον εγγονό του

Γεράσιμος Δενδρινός (Νίκος Νικολάου)

Καθηγητής της Άννας στο πανεπιστήμιο και μέντορας της.
Διανοούμενος, καθηγητής λογοτεχνίας, με πάθος του την αρχαιολογία και τη Βυζαντινή αγιογραφία.
Με την Άννα είχαν μια σχέση καθηγητή-φοιτήτριας, που εξελίχτηκε σε μια δυνατή φιλία, σχεδόν σαν αυτή πατέρα-κόρης. Για την Άννα ήταν το πατρικό πρότυπο, για εκείνον, η Άννα ήταν πολύ περισσότερα. Ο Δενδρινός ήταν ο άνθρωπος που η Άννα εμπιστευόταν και θαύμαζε. Ήταν ο μόνος στον οποίο είχε εξομολογηθεί τη σχέση της αλλά και τα ταραγμένα παιδικά και εφηβικά της χρόνια.
Ο Δενδρινός ένιωθε μια ακατανίκητη έλξη γι’ αυτή την κοπέλα, έναν ανομολόγητο έρωτα, τον οποίο δεν εκδήλωσε ποτέ. Σίγουρος για τον εαυτό του, χειραγωγούσε τη σκέψη της, προσπαθώντας να την πείσει για το αδιέξοδο της παράνομης σχέσης της. Πίστευε ακράδαντα πως ήταν θέμα χρόνου να καταλάβει πως ο μόνος άντρας που μπορεί να σταθεί δίπλα της, ήταν εκείνος. Όσο κι αν στάθηκε δίπλα στην Άννα και το παιδί της, δεν κατάφερε ποτέ να πάρει τη θέση που ήθελε στη ζωή της. Όταν ο Δενδρινός συνειδητοποιεί ότι ο έρωτας του θα μείνει για πάντα ανεκπλήρωτος, καταρρακώνεται. Κλείνεται στον εαυτό του και απομονώνεται. Αφοσιώνεται στην επιστήμη του και προσπαθεί να ξεχάσει. Δεν παντρεύτηκε ποτέ. Κι όσο περνούν τα χρόνια γίνεται πιο σνομπ, πιο αλαζόνας, εχθρικός απέναντι σε κάθε αδυναμία και ανθρώπινο πάθος. Πολέμιος κάθε προσωπικότητας που θυματοποιεί τον εαυτό της!

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΥΔΗΣ
ΣΕΝΑΡΙΟ: ΣΤΕΛΛΑ ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΑΚΗ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: ΛΙΝΑ ΣΑΚΚΑ, ΟΘΩΝΑΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ, ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ, ΤΙΝΑ ΛΕΩΝΟΡΑ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΑΜΑΡΑ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΛΙΑΔΕΛΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΡΑΙΚΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΛΕΡΙΔΗΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ, ΕΦΗ ΚΟΝΤΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΑΤΣΟΥΔΗΣ, Στο ρόλο του Θωμά ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ. Στο ρόλο του Γεράσιμου Δενδρινού ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Keywords
λινα σακκα, λινα σακκα, ευγενια σαμαρα, ΑΝΤ1, εκδρομη, αθηνα, νέα, σαμαρας, ηλεκτρικος, δίλημμα, καρνεζης, flash, ελλαδα, μιζέρια, δραμα, life, style, σνομπ, σεναριο, ιφιγενεια, ευγενια, γιωργοσ, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, σταυροι, Ημέρα του παιδιού, αγγελικη, βγαινουν, το θεμα, αστυνομια, βασιλοπουλος, γυναικα, δουλεια, εγκυμοσυνη, ηθοποιοι, θεμα, θριλερ, ιφιγενεια, καριερα, κιθαρα, μητερα, μουσικη, ολλανδια, ομορφια, ονειρο, περιοδικα, πιεση, πτυχιουχος, σνομπ, φατσα, φιλια, ψεμα, flash, αγαπη, αγνο, αγνοια, αδυναμια, αιωνιος φοιτητης, αλεξανδρα, αλκοολ, ανδρεαδης, ανθρωπος, αννα, απωθημενα, αρρωστια, ατυχημα, αφελης, αφορμη, βγαινει, βιργινια, βλεμμα, βουνα, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, γνωριμια, γοητευτικος, γιωργοσ, δασος, διαστημα, δικη, δίλημμα, διημερο, δυναμικο, δοθηκε, εγκυος, εγινε, ευγενια σαμαρα, ευγενια, ευκαιρια, εκπαιδευση, ελβετια, ελλη, ελξη, εμφραγμα, ενστικτο, επρεπε, επιτυχια, ερευνες, ερχονται, εταιρια, εφυγε, εφημεριδα, τεχνολογια, ζωη, ζωης, ιδια, ηλικια, υπηρεσια, υποθεση, ηρωες, θυελλα, θωμας, θεωρια, καχυποψια, κολλεγιο αθηνων, λεφτα, λεαινα, λογια, μακρια, μιζέρια, μηνες, μικρο, μορφη, μυαλο, μυστικα, μυτη, νυχτα, ξενοδοχειο, παντα, οδηγος, οικογενεια, ομορφη, ονομα, ορεστης, ορειβασια, παιδικα, παιδι, παζλ, παθος, πεμπτη, περιβαλλον, πετρα, πηγη ζωης, πηγη, πιστη, πιανο, πορτα, ψυχη, ραμματα, ρολο, σεναριο, σιγουρος, συζυγο, συντομα, σειρα, σκηνοθεσια, σωμα, σπιτι, σχολειο, τυπος, τραγουδιστρια, τρια, φαντασια, φυση, φοιτητης, φορα, χηρα, χηρος, χυμα, χριστος, ψυχικο, ομορφα, δικαιωμα, δουλειες, δωματιο, επεισοδια, φιλοι, γλωσσες, style, χωρα, κοπελα, λαζαρος, λευκο, life, λιωμα, λουλουδι, μεινει, μοιαζει, μπροστα, νοσοκομειο, ο χριστος, πληροφοριες, ποταμια, σημα, ταξιδι, θωμα, βρεττος, ξεκινησε, ζευγαρι
Αναζητήσεις
οταν πισω απο τα εικονισματα
Τυχαία Θέματα