Τρία σημεία "φωτιά" στην έρευνα για τον θάνατο των τριών πεζοναυτών

Σε τρεις κατευθύνσεις και με ταχύτατους ρυθμούς κινείται, συμφώνως με στρατιωτικές πηγές του ΓΕΣ, η διερεύνηση του προχθεσινού τραγικού δυστυχήματος στο πεδίο ασκήσεων «Γλαφυρών» έξω από τον Βόλο, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των τριών Πεζοναυτών του 505 Τάγματος Πεζοναυτών και τον σοβαρό τραυματισμό του υπολοχαγού τους.

Πρώτον, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), που γίνεται για λογαριασμό της Υπηρεσίας προκειμένου να διαπιστωθούν οι αιτίες του τραγικού συμβάντος.

Δεύτερον, η Προανάκριση στην οποία προίσταται ο Στρατιωτικός Εισαγγελέας και στην οποία θα ενταχθεί ως τμήμα της και η πραγματογνωμοσύνη. Για την προανάκριση έχει δοθεί εντολή να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα χωρίς όμως αυτό να είναι σε βάρος του τελικού της αποτελέσματος.

Τρίτον, έρευνα από πλευράς του Γραφείου Υγιεινής και Ασφαλείας της Γενικής Επιθεωρήσεως Στρατού.

Μέχρι τότε, ο ΕΣ έχει «δεσμεύσει» το σύνολο όλης της «παρτίδας» των όλμων από την οποία προερχόταν και το 13ο και μοιραίο βλήμα του όλμου που εξερράγη με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εν εξελίξει ευρισκόμενες έρευνες που προαναφέρθηκαν ώστε να ξέρει η Υπηρεσία υπεύθυνα την αιτία του δυστυχήματος προκειμένου εν συνεχεία είτε να αποδεσμεύσει εκ νέου την παρτίδα, είτε – σε περίπτωση που το αίτιο είναι «αστοχία υλικού» - να προχωρήσει στον εκ νέου επισταμμένο έλεγχο όλης της υπόλοιπης παρτίδας προς εντοπισμός τυχόν και άλλων «προβληματικών» βλημάτων.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα