Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Βέλγιο-Τουλάχιστον 2 νεκροί (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Συγκεχυμένες είναι προς το παρόν οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου στην πόλη Βερβιέ.

Δικαστικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν μόνο ότι έγινε μια επιχείρηση στο κέντρο της πόλης αυτής που βρίσκεται στο ανατολικό Βέλγιο, ανάμεσα στη Λιέγη και τα σύνορα με τη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου RTBF η επιχείρηση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Belga επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί, χωρίς να αναφέρει τον ακριβή αριθμό.

Σύμφωνα πάντα με

την RTBF, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ένας τραυματίστηκε σοβαρά ενώ πολλοί άλλοι συνελήφθησαν. Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους.

Η ίδια πηγή μεταδίδει ότι στόχος της αντιτρομοκρατικής ήταν να γίνει έρευνα για ύποπτους τζιχαντιστές. Η επιχείρηση αυτή ήταν μία από τις πολλές που γίνονται για ανθρώπους που οι αρχές πιστεύουν ότι επέστρεψαν στο Βέλγιο αφού προηγουμένως είχαν φύγει για να πολεμήσουν στον εμφύλιο της Συρίας.

Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ακούστηκαν πολλές εκρήξεις σε έναν δρόμο της Βερβιέ κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter από έναν αυτόπτη μάρτυρα δείχνει περιπολικά και ασθενοφόρα να έχουν αποκλείσει τον δρόμο αυτόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα