Τρεις καθηγητές πανεπιστημίου αναλύουν Τσίπρα και Βαρουφάκη

Τη γνώμη τριών καθηγητών πανεπιστημίου φιλοξενεί ρε ρεπορτάζ του το αμερικανικό δίκτυο CNBC για τον Αλέξη Τσίπρα, τον Γιάννη Βαρουφάκη και τη στρατηγική που ακολουθούν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Ο Μάριος Ευρυβιάδης, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο δήλωσε ότι «παίζουν ένα παιχνίδι πόκερ με πολύ ψηλό ποντάρισμα». Ο Νικόλαος Κατσίμπρας, βοηθός καθηγητής στο Columbia

University, στο πρόγραμμα Negotiation and Conflict Resolution, δήλωσε ότι «η ηγεσία του (Τσίπρα) είναι επανάσταση με αρχές» και ότι «Θέλει να ξεσηκωθεί και να διαταράξει το status quo. Τουλάχιστον αυτό νομίζει ότι κάνει, αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το εάν πραγματικά κάνει αυτό που νομίζει».

Ο καθηγητής Robert Bontempo, που διδάσκει management and leadership, στο Columbia Business School, δήλωσε ότι όλα αυτά είναι μέρος μιας λαμπρής πολιτικής στρατηγικής. «Αποκαλείται η θεωρία του τρελού», δήλωσε ο Bontempo, ο οποίος προέβλεψε ότι η παρουσία του Βαρουφάκη στο προσκήνιο θα είναι βραχύβια. «Αν ήμουν ο Βαρουφάκης, δεν θα άφηνα την άλλη μου δουλειά». Θα είναι το εξιλαστήριο θύμα. Ο Τσίπρας θα τον κατηγορήσει, αν το σχέδιο αποτύχει, και αυτό θα επιτρέψει στον Τσίπρα να θεωρηθεί ότι αυτός είναι ο πιο λογικός».

Keywords
Αναζητήσεις
τσιπρας και βαρουφακης παιζουν ποκερ
Τυχαία Θέματα