Τους ''κρέμασε'' ο Παπανδρέου

Σίγουρα θα θυμάστε την περίφημη ομάδα των παπανδρεϊκών υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ που όλο το προηγούμενο διάστημα διαβουλεύονταν με στόχο την ανατροπή του Ευ. Βενιζέλου από την προεδρία του κόμματος. Σε αυτήν ανήκαν οι Φ. Σαχινίδης, Θ. Μωραΐτης, Γ. Πεταλωτής, Σ. Ξυνίδης, Μ. Οθωνας κ.ά. Οπως μαθαίνω, τις τελευταίες

ημέρες έχουν «χολώσει» με τα ηγετικά καμώματα του Γ. Παπανδρέου, καθώς μέχρι πρότινος ήλπιζαν πως θα τον είχαν «σύμμαχο» για την επόμενη ημέρα, όμως αυτός ετοιμάζει άλλα πράγματα, δίνοντας την εντύπωση ότι τους χρησιμοποίησε για τη «βρώμικη δουλειά» και τώρα δεν τους καθιστά κοινωνούς του σχεδίου του.

Για όσους γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο, οι περισσότεροι εξ αυτών έσταξαν δηλητήριο για τη φιέστα που στήθηκε από το Ιδρυμα «Α. Παπανδρέου» στο Ζάππειο για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη, ενώ βρήκαν την ευκαιρία να «εκφράσουν» τη δυσφορία τους για ό,τι έγινε με το να αποδοκιμάσουν τους «φανατικούς» κλακαδόρους που γιούχαραν τον Ευ. Βενιζέλο.
Το έκανε και ο Μ. Οθωνας μέσα από το fb, αλλά και ο Φ. Σαχινίδης, ο οποίος φέρεται να είπε σε συνομιλητές του: «Ηταν εικόνα αυτή; Δεν έπρεπε κάποιος από τους διοργανωτές να σηκωθεί και να αποδοκιμάσει αυτές τις πρακτικές;».

Τώρα, εάν αναρωτιέστε γιατί μπορεί να έχουν στραβώσει οι παπανδρεϊκοί υφυπουργοί με τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, η απάντηση είναι ότι ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός υπολογίζει άλλον για διάδοχό του στον χώρο σε περίπτωση που δεν προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος. Αυτά προς το παρόν. Τελεία και Παύλος...!

Το πάθος


Εκείνος που ευχαριστήθηκε τις αποδοκιμασίες προς τον Ευ. Βενιζέλο από τους φανατικούς οπαδούς του Γ. Παπανδρέου στο Ζάππειο ήταν ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Νίκος (φωτ.). Σε πηγαδάκι έλεγε ότι «αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν το πάθος του κόσμου. Πού αλλού βρίσκεις αυτό το πάθος σήμερα;»... Ο Νίκος πάντως είναι το μόνο μέλος της οικογένειας που απολαμβάνει οποιοδήποτε «καψώνι» υφίσταται ο Ευ. Βενιζέλος, καθώς πιστεύει πως αυτός υποκίνησε την ανατροπή του αδελφού του από την προεδρία του κόμματος και την πρωθυπουργία. Και φυσικά θεωρεί τον Ευ. Βενιζέλο «τελειωμένο».

«Χρυσαυγίτες»



Πάντως, όσο τσαντίστηκε η Αφροδίτη αλ Σάλεχ από το κράξιμο που έφαγε ο Ευ. Βενιζέλος στο Ζάππειο δεν ενοχλήθηκαν η σύζυγος και η κόρη του. Η στενή συνεργάτιδα του Ευ. Βενιζέλου λίγο αργότερα βρέθηκε στο Πάρκο Ελευθερίας, στο στέκι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Μαζί της ήταν ο Π. Κουκουλόπουλος και ο Δ. Καρύδης. Ο Ευ. Βενιζέλος έφτασε αργότερα με το ζεύγος Παναγιωτάκη - Κούρκουλα. Η Αφροδίτη ρωτήθηκε από μια παρέα «τι έγινε στο Ζάππειο» και άρχισε να μιλάει για «τάγματα εφόδου» και κλακαδόρους. Ανθρωπός μου στο μαγαζί την άκουσε να αποκαλεί «χρυσαυγίτες» τους εγκάθετους του Γιώργου Παπανδρέου.

Ραντεβού



Ολοένα και πυκνώνουν οι επαφές ανάμεσα στον ανεξάρτητο βουλευτή και επικεφαλής της κίνησης «Δημοκρατικός Σύνδεσμος», Βασίλη Οικονόμου (φωτ.), με τον γραμματέα του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», Χρήστο Αηδόνη. Ο τελευταίος δεν επανεντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε ο αρχηγός του κόμματος και υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, και κρατάει το κόμμα «ανοιχτό» για να παίζει μπάλα στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Οι Βασίλης Οικονόμου και Χρήστος Αηδόνης εθεάθησαν να συζητούν αυτή την εβδομάδα σε καφετέρια της οδού Φωκίωνος Νέγρη, στην Κυψέλη. Πάντως, άνθρωποι που τους είδαν και τους άκουσαν ανέφεραν ότι πιο πολύ μιλούσαν για τις εξελίξεις στον χώρο της ΔΗΜ.ΑΡ. και του ΠΑΣΟΚ παρά για τα κόμματά τους.

«Μαγνήτης»


Στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη εκείνος που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού και δεκάδων συντρόφων του, που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του, ήταν ο πρώην υπουργός Κώστας Λαλιώτης (φωτ.). Με ιδιαίτερη θέρμη τον «αγκάλιασαν» ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Ν. Ανδρουλάκης, και η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φ. Γεννηματά.

Ανεξαρτητοποίηση



Τις επόμενες ημέρες, εάν ο Φώτης Κουβέλης δεν ξεκαθαρίσει τις θέσεις του σε σχέση με την πορεία της Δημοκρατικής Αριστεράς και τον δικό του ρόλο στο κόμμα, οι δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης των βουλευτών του θα πέφτουν η μία μετά την άλλη. Πρώτος και καλύτερος θα είναι ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. και βουλευτής Επικρατείας, Σπύρος Λυκούδης (φωτ.).

Ποια, θέλω να ξέρω ποια

Είναι στενή συνεργάτιδα του Γ. Παπανδρέου. Δεχόταν τηλεφωνήματα για τα όσα συνέβησαν στο Ζάππειο και δήλωνε άγνοια για τις αποδοκιμασίες σε βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου και για όλο το σκηνικό έντασης. «Εγώ ήμουν στην “Αίγλη” και έπινα καφέ», απαντούσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα