Τουρκική υπέρπτηση πάνω από τη νησίδα Ανθρωποφάγοι

Νέα, συνεχόμενη για τρίτη ημέρα, πρόκληση της Άγκυρας σήμερα στο Αιγαίο με την υπέρπτηση ενός σχηματισμού 6 (!) μαχητικών της αεροσκαφών πάνω από την Ελληνική μικρονησίδα Ανθρωποφάγοι προκαλεί προβληματισμό στην Αθήνα, καθώς η κατάσταση με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο έχει ενταθεί από την αρχή του χρόνου, οπότε και η Ελλάδα

ανέλαβε – ως γνωστόν – την Προεδρία της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη σχετική επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, «σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, ο οποίος εισήλθε στις 14:31 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Λήμνου και Λέσβου, πραγματοποίησε στις 14:58 υπέρπτηση άνωθεν νήσων Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων στα 5.000 πόδια. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 15:02 Βόρεια Αγαθονησίου. Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».

Αυτός ο σχηματισμός των έξι αεροσκαφών, από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα, που πραγματοποίησε την προαναφερθείσα – προγραμματισμένη - πρόσκληση πραγματοποίησε εκτός από την υπέρπτηση και μία παράβαση καθώς και εννέα παραβιάσεις στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.

Μετά το περιστατικό, που ως προελέχθη έχει προβληματίσει τους στρατιωτικούς, όλα τα στοιχεία της Τουρκικής προκλητικότητος στο Υπουργείο Εξωτερικών, για τις περαιτέρω διπλωματικές από μέρους του ενέργειες.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα