"Ντου" στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έκαναν οι εργαζόμενοι (ΦΩΤΟ)

Ένταση επικρατεί από το πρωϊ σήμερα έξω από το κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία παρασκευή, καθώς έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της νέας ΕΡΤ, ύστερα από κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι, εμφανώς αγανακτισμένοι, ζήτησαν να ανοίξει η πύλη για να μπουν μέσα στο κτίριο και προειδοποίησαν πως αν δεν ανοίξει άμεσα

θα μπουν βιαίως. «Θα μπούμε όπως και να έχει. Από 29 Απριλίου είμαστε υπάλληλοι, σύμφωνα με τον νόμο», τόνισαν οι εργαζόμενοι.

«Η κινηματική κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι χειρότερη από τους κυβερνώντες της Μέρκελ», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται μέσα στο Ραδιομέγαρο, αφού πριν από λίγη ώρα άνοιξαν οι πύλες και δεκάδες άτομα πέρασαν στο προαύλιο του κτηρίου σηκώνοντας τα χέρια τους σε ένδειξη νίκης. Συγκεκριμένα περίπου στις 10:45 δόθηκε εντολή απο την απερχόμενη διοίκηση να ανοίξει η πόρτα της οδού Μεσογείων.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μπήκαν στο κτήριο με πορεία στην κεφαλή της οποίας υπήρχαν συμβολικά δύο μικρά κοριτσια κρατώντας τη γαλανόλευκη ενώ φωνάζαν ρυθμικά το σύνθημα «η ΕΡΤ είναι ανοικτή, είναι η φωνή καθε αγωνιστή».

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

Η διοίκηση της ΕΡΤ από την πλευρά της απαντά ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για να επιμεληθεί της διαδικασίας ανάθεσης καθηκόντων στους εργαζομένους, οι συμβάσεις των οποίων αναβίωσαν από την 29.04.2015, είναι το πρώτο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει από την εφαρμογή του νόμου 4324/2015. Όπως αναφέρει, οι διαδικασίες επιλογής και διορισμού του νέου διοικητικού συμβουλίου έχουν ήδη εκκινήσει και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους εντός της εβδομάδος.

Δείτε το φωτορεπορτάζ

Keywords
Τυχαία Θέματα