Το... ρουσφέτι του Λαφαζάνη σε έναν "καραμανλικό"

Σε φανατικό οπαδό του Κώστα Καραμανλή φαίνεται να εξελίσσεται ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, καθώς μετά την υιοθέτηση της κυβερνητικής στρατηγικής του πρώην πρωθυπουργού για προσέγγιση με τη Ρωσία, κάτι που, όπως μαθαίνουμε, έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα το επιτελείο του πρώην προέδρου της Ν.Δ., προχώρησε και στην εξασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος ενός συγγενικού του προσώπου. Πρόκειται για τον ξάδελφο του κ. Καραμανλή,

Κώστα Δόλογλου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ.

Το «γαλάζιο» στέλεχος, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε την παραίτησή του και ύστερα από την αποχώρηση του Αρθούρου Ζερβού από την ηγεσία του Οργανισμού όλοι περίμεναν ότι ο αρμόδιος υπουργός θα την έκανε αποδεκτή. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Secret, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κράτησε τον κ. Δόλογλου στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Αυτό ερμηνεύθηκε από τους καλά γνωρίζοντες τα συμβαίνοντα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ως άλλη μία κίνηση καλής θέλησης της κυβέρνησης προς την πλευρά του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος, όπως λέγεται στο παρασκήνιο, βλέπει θετικά πολλές πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής που ασκεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η εξέλιξη, πάντως, αυτή δίνει άλλο ένα επιχείρημα στο κυβερνών κόμμα έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κάνει λόγο για ρεμβασιστική λογική και αξιοποίηση «ημετέρων» σε κομβικές κρατικές θέσεις. Και αυτό γιατί ο κ. Δόλογλου, εκτός από ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού, έχει διαγράψει σημαντική διαδρομή στο εσωτερικό της Ν.Δ. από νεαρή ηλικία, καθώς υπήρξε ηγετικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ από την ίδρυσή της. Εχοντας καταγωγή από την Πρώτη Σερρών, διετέλεσε οικονομικός διευθυντής του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και μέλος στην επιτροπή Παραγωγής Πολιτικού Εργου για την ιδεολογία της παράταξης.

Επίσης, υπήρξε αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, επί υπουργίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Καραμανλή, όταν εκείνος ήταν στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα