Το Ρlan B της διακυβέρνησης

Μπορεί στη Συγγρού να ελπίζουν στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης, σε περίπτωση που το Μέγαρο Μαξίμου τα βρει σκούρα και υποχρεωθεί σε μεγαλοπρεπή «κωλοτούμπα», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνοχή της κυβερνητικής συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ωστόσο για μια τέτοια πιθανότητα στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα υπάρχει Ρlan B.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου το ενδεχόμενο τερματισμού της κυβερνητικής συγκατοίκησης με τους Ανεξάρτητους Ελληνες μπορεί να αντιμετωπιστεί

χωρίς σοβαρούς κραδασμούς, καθώς υπάρχουν κόμματα στον χώρο της ελάσσονος αντιπολίτευσης που θα βάλουν πλάτη. Και αυτά είναι το «Ποτάμι» και το ΠΑΣΟΚ. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι βέβαιο ότι δεν θα πει «όχι» στη συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση της χώρας, σε περίπτωση αποχώρησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ, που σε λιγότερο από δύο μήνες αναμένεται να έχει νέα ηγεσία. Πρόσωπα που «φλερτάρουν» με τη διεκδίκηση της αρχηγίας του Κινήματος, όπως είναι η Φώφη Γεννηματά, δεν πρόκειται να αρνηθούν την παροχή συναίνεσης σε μια αριστερή κυβέρνηση. Ο Αλ. Τσίπρας μπορεί να βρεθεί κερδισμένος στο σενάριο της «κωλοτούμπας» ακόμη και με την εξασφάλιση «εφεδρικών» δυνάμεων από τον χώρο της «γαλάζιας» παράταξης, καθώς στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν κοινοβουλευτικές προσωπικότητες που δεν ελέγχονται από την ηγετική ομάδα του Αντ. Σαμαρά σε σημείο ώστε να υπακούσουν σε σενάρια περί αριστερών παρενθέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα