Το πρόσωπο της ημέρας (μου)

Είναι κοινώς αποδεκτό πως η ναζιστική Γερμανία “μεγαλούργησε” με τα όπλα που έφτιαξε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου. Ενα από αυτά ήταν το “όπλο της εκδίκησης” γνωστό αργότερα ως πύραυλος V2.

25 Νοεμβρίου 1944, το Λονδίνο δέχεται επίθεση από τον Χίτλερ και ο V2 αφανίζει τα πάντα. Είναι μία από τις 1400 περίπου επιθέσεις με το συγκεκριμένο όπλο. Συνολικά, έχασαν τη ζωή τους 9000 Λονδρέζοι. Φυσικά, δεν υπήρχε ποτέ “εμφανής προειδοποίηση” στους κατοίκους. 13 τόνοι, 3000 μίλια την ώρα, ο πύραυλος

ήταν πιο γρήγορος από την ταχύτητα του ήχου που το μόνο που προλάβαινε να αντιληφθεί κάποιος ήταν το στιγμιαίο “σφύριγμα” πριν τη σύγκρουση.

Ο κατασκευαστής – Βέρνερ Φον Μπράουν – θέλει πάση θυσία να φτάσει το δημιούργημά του στο διάστημα. Αυτός ήταν και ο κρυφός του πόθος. Η κατάρρευση του ναζισμού έφτασε και ο Φον Μπράουν μαζί με την ομάδα του και τα σχέδια των πυραύλων τρέχουν κυριολεκτικά για να μην πιαστούν από τους Ρώσους. Οι Αμερικανοί τρέχουν και αυτοί να προλάβουν τον επιστήμονα πριν τους Ρώσους. Οι επιλογές είναι δύο. Ή θα δώσει τα φώτα του στους Αμερικανούς κερδίζοντας τη ζωή του αλλά και τη θέση του επικεφαλής για να ολοκληρωθεί η εφεύρεσή του ή θα δώσει τα φώτα του στη Ρωσία και θα δολοφονηθεί. Τουλάχιστον, αυτό μας υπέδειξε η ιστορία. Οι πιθανότητες να ζήσει ήταν αν επέλεγε Αμερική. Ετσι και έκανε. Εξάλλου, η Ρωσία είχε τον Καραλιόφ. Εναν σπουδαίο επιστήμονα με το ίδιο όνειρο. Να φτάσει στο διάστημα, μόνο που είναι φάντασμα. Κανείς δεν ξέρει τίποτα γι αυτόν καθώς το κομμουνιστικό καθεστώς τον “κρύβει” και του απαγορεύει την παραμικρή δημοσιοποίηση των ερευνών του.

Οι Αμερικανοί κερδίζουν τον Φον Μπράουν και μάλιστα χρηματοδοτούν με το παραπάνω τις προσπάθειες του να φτάσει στο διάστημα, στο φεγγάρι. Και το καταφέρνει όπως γνωρίζουμε όλοι το καλοκαίρι το 1969 με τον αστροναύτη Νηλ Αρμστρονγκ που πάτησε στο φεγγάρι.

Δείτε ένα απόσπασμα της εποχής (χωρίς ήχο) από δοκιμές του πυραύλου

Keywords
Τυχαία Θέματα