Το προσωπικό της Ομάδας Αντιμετωπίσεως Καταστροφών επισκέφτηκε ο .Δαβάκης(ΦΩΤΟ)

Επίσκεψη που και στο εσωτερικό της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ελάχιστα γνωστή, παράγει ωστόσο πολυτιμότατο έργο που είναι ουσίας και δεν φαίνεται αμέσως, πραγματοποίησε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Θανάσης Δαβάκης επισκεπτόμενος την 206η Πτέρυγα Αεροπορικής Υποστηρίξεως (206 Π.Α.Υ.) στα Νέα Λιόσια.

Ο κ. Δαβάκης, αφού ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δραστηριότητές της, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει επίδειξη από το προσωπικό της Κινητής Ομάδας Αντιμετωπίσεως Καταστροφών (ΚΟΜΑΚ), να περιηγηθεί

στις εγκαταστάσεις της Μοίρας Προκατασκευών και να ενημερωθεί για το έργο τους από τα στελέχη της Μοίρας Κινητών Ομάδων και ιδιαίτερα των Υποβρυχίων Αποστολών, ενώ συνομίλησε και με το πολιτικό προσωπικό της 206 Π.Α.Υ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μονάδα αυτή είναι ουσιαστικά το «Μηχανικό» της Πολεμικής Αεροπορίας και είναι υπεύθυνη για όλα τα έργα που πραγματοποιούνται στις κάθε είδους αεροπορικές εγκαταστάσεις. Παράλληλα, οι αυτοδύτες της ΚΟΣΥΘΕ εκτός του συνήθους «καθημερινού» τους έργου είναι υπεύθυνοι και για τις ανελκύσεις βυθισμένων αεροσκαφών, είτε ιστορικών από την εποχή του Β’ΠΠ, είτε σύγχρονων, όπως είχε γίνει πριν μερικά χρόνια με την ανέλκυση ενός Mirage-2000 από την προέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου της Σκύρου, που επισκευάστηκε από την ΕΑΒ και τώρα ξαναπετά ή ενός αμφίβιου πυροσβεστικού CL-415GR!

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα