Το πραγματικό παρασκήνιο της κόντρας Δένδια-Αθανασίου

Το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ του υπουργού προστασίας του πολίτη Νίκου Δένδια και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαραλαμπου Αθανασιου. Το πρώτο "θερμό επεισόδιο" μεταξύ των δυο υπουργών προκλήθηκε την περίοδο που προέκυψε το θέμα με τις συλλήψεις των βουλευτών της "Χρυσής Αυγής". Αιτία; Η εξέλιξη με την μη προφυλάκιση του Ηλία Κασσιδιαρη. Η εξέλιξη αυτή είχε προκαλέσει έκπληξη ακόμη και στον πρωθυπουργό, δεδομένων των στοιχείων που είχαν συλλέγει απο την Αστυνομία. Τότε, κ. Δένδιας, είχε αφήσει

υπονοούμενα εναντίον του κ. Αθανασίου. Όμως, ακόμη και ενοχλημένος πρωθυπουργός, έκρινε σκόπιμο να στηρίξει τον "άπειρο" πολιτικά, Χαραλαμπο Αθανασιου. Παρά το γεγονός οτι οι σχέσεις των δυο υπουργών δεν της και οι καλύτερες, μέχρι και την "απόδραση" του Χριστοδουλου Ξηρού, είχε εξευρεθεί μια φόρμουλα συνεννόησης.

Τα αίματα άναψαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο, με τους δυο υπουργούς να βρίσκονται στα κάγκελα. Παρά την προσπάθεια που καταβάλει ο κ. Σαμαρας, ο υπουργός προστασίας του πολίτη δεν δείχνει διατεθειμένος, αυτή τη φορά, να κάνει πίσω, αφού πιστεύει οτι στην περίπτωση Ξηριυ, την καθοριστική ευθύνη φέρει η διοίκηση των φυλακών, αλλά και οι ελλείψεις που υπάρχουν στο νομοθετικό πλαίσιο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης απο τη πλευρά του, προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα. Ωστόσο, ειναι η πρώτη φορά που οι πάντες έχουν αντιληφθεί οτι στο πρόσφατο συμβάν έχει την βασική ευθύνη. Αυτή ειναι αλήθεια με τον κ. Δένδια, να την αντικρίζει κατάματα, αδιαφορώντας για τις οποίες φιλικές σχέσεις έχει ο κ. Αθανασίου με τους ανθρώπους του μεγάρου Μαξίμου. Άλλωστε το ζητούμε δεν ειναι να μην διαταραχθούν φιλίες ετών, αλλά το πως δεν θα διασυρθουν θεσμοί που αποτελούν πυλώνες του πολιτεύματος.

Αυτό ειναι το πραγματικό παρασκήνιο της κόντρας Δένδια - Αθανασίου. Από κει και πέρα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι υποστηρίζουν οι δυο άνδρες και τι υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο υπουργός Δικαιοσύνης σε δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη, υποστήριξε ότι ο τρομοκράτης ήταν υπό παρακολούθηση τις ημέρες της άδειας ρίχνοντας νέα «καρφιά» εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ο Νίκος Δένδιας σήκωσε το «γάντι» και πηγές από την ΕΛ.ΑΣ σημείωναν με νόημα ότι «η παρακολούθηση δεν είναι σύννομη» καθώς ο ίδιος ο εισαγγελέας αποφάσισε πως ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν είναι ύποπτος φυγής και ύποπτος τέλεσης νέου αδικήματος.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι από τους 54 που είχαν συλληφθεί για την τρομοκρατία οι περισσότεροι βρίσκονται εκτός φυλακής.

Σ. Κεδίκογλου: Δεν υπάρχει κόντρα

Το κλίμα στην κυβέρνηση είναι ιδιαιτέρως βαρύ και η κόντρα μεταξύ των δύο υπουργών κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Η ψυχραιμία που συνιστούσαν στις αρχές οι συνεργάτες του πρωθυπουργού τώρα έχει μετατραπεί σε έντονο εκνευρισμό, καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα ίχνος από τον τρομοκράτη παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα