Το πραγματικό νόημα της τελετής Αφής της Ολυμπιακή Φλόγας

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μια φορά στην Ολυμπιακή Γη, στην γενέτειρα των Αγώνων, η τελετή Αφής της Ολυμπιακή Φλόγας, η οποία θα φωτίσει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι της Ρωσίας. Η θαυμάσια αυτή τελετή του αιώνιου φωτός, που σηματοδοτεί τα προεόρτια κάθε ολυμπιακής διοργάνωσης, πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία

ακριβώς όπως τότε. Τότε, που ο Ολυμπισμός ήταν υπέρτατη αξία, τότε, που οι Αγώνες σηματοδοτούσαν την κατάπαυση του πυρός, τότε, που οι ολυμπιονίκες στεφανώνονταν με ένα απλό κλαδί ελιάς από αυτόν τον ευλογημένο τόπο, με το πλούσιο φυσικό κάλος. Είναι ευκαιρία, το βαθύτερο νόημα αυτής της σεμνής τελετής να έρθει ξανά στην επιφάνεια τώρα.

Τώρα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η παγκόσμια ειρήνη έχει διαταραχτεί σε επικίνδυνο σημείο και θα ήταν θεάρεστο έργο αν η εκεχειρία, η Αρχαία αυτή συνθήκη για ένα παγκόσμιο moratorium, έβρισκε έδαφος και εφαρμοζόταν. Εξάλλου, αν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέσβευαν ξανά τις αρχαίες αξίες που τους δημιούργησαν, η ελπίδα θα ξαναγεννιόταν κάθε φορά που ο Απόλλωνας στέλνει τις ακτίνες του στην Ιερή δάδα και ο Δίας χαρίζει ειρήνη σε όλους τους λαούς της Γης. Και επιτέλους ας αφήσουν αυτήν την χώρα να ανασάνει. Είναι η χώρα που φωτίζει κάθε μεριά της γης και ακτινοβολεί τον αρχαίο πολιτισμό αιώνια. Η χώρα που δίδαξε τον ολυμπισμό, την τέχνη, την ευγενή άμυλα, η χώρα που δίδαξε την Δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα