Το μυστικό να χάσεις κιλά ... τρώγοντας

Αυτοί που τρώνε πιο αργά (δεδομένου ότι μασάνε καλύτερα την τροφή τους) τείνουν να είναι πιο αδύνατοι, δείχνει μια νέα μελέτη. Όμως, οι ερευνητές δεν γνωρίζουν εάν ζητώντας από τα άτομα να μασάνε καλύτερα την τροφή τους, αλλάζει η ποσότητα των τροφίμων που καταναλώνουν.

Αποδείχτηκε λοιπόν ότι οι μερίδες συρρικνώνονταν όταν τα άτομα μασούν καλύτερα την τροφή τους πριν την καταπιούν -άσχετα αν ήταν άτομα με κανονικό βάρος, υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Η μελέτη αυτή ενισχύει τα οφέλη του να μασάμε καλά την τροφή μας

και να απολαμβάνουμε την ποικιλία των υφών και των γεύσεων στα γεύματά μας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα έτρωγαν περίπου 10% λιγότερο φαγητό, που αντιστοιχεί σε 70 λιγότερες θερμίδες, όταν αύξαναν το μάσημα κατά 50%. Όταν διπλασιαστεί μάσημα τους, έτρωγαν 15 τοις εκατό λιγότερο φαγητό και 112 λιγότερες θερμίδες.

Οι συμμετέχοντες με κανονικό βάρος, έτρωγαν πιο αργά από ό,τι οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι συμμετέχοντες, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, τα άτομα αφιέρωναν περισσότερο χρόνο φαγητό, όταν αύξαναν το μάσημα. Επίσης, βαθμολόγησαν την όρεξή τους το ίδιο μετά από κάθε γεύμα, ακόμη και αν μασώντας αργά, μειωνόταν το πόσο έτρωγαν, σύμφωνα με το Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να δώσει ο εγκέφαλος το σήμα στο στομάχι, ότι έχουμε χορτάσει. Όσοι τρώνε γρήγορα λοιπόν, μασώντας λιγότερο, τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν περισσότερες θερμίδες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό βάρος ή παχυσαρκία.

πηγή: clickatlife.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα