Το μήνυμα του πατριάρχη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ

Ο πατριάρχης Φουάντ Τουάλ, επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ, χοροστατώντας στην Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Ναό της Γεννήσεως εξέφρασε στο κήρυγμά του το φόβο ότι η Ισραηλινο-Παλαιστινιακή σύγκρουση φαίνεται να μην έχει καμία λύση.

«Στην Αγία Γη, ζούμε μια σύγκρουση που δεν φαίνεται να έχει μια λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα» είπε ο πατριάρχης Τουάλ. Ωστόσο, συμπλήρωσε «ως πιστοί πρέπει να είμαστε

αισιόδοξοι και να ανανεώσουμε την πίστη μας σε αυτή η γη - το σπίτι των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών - που μια μέρα θα γίνει ένα καταφύγιο γαλήνης για όλους τους ανθρώπους». Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Νάσερ Γιούντεχ.

Φορώντας λευκό και κόκκινο μανδύα και φέροντας την πατριαρχική τιάρα στο κεφάλι ο Τουάλ, σκιαγράφησε μια σκοτεινή εικόνα του κόσμου, ο οποίος όπως είπε ζει μέσα σε πολέμους ,καταστροφές, φόβο, μίσος και ρατσισμό. Προέτρεψε όμως του ντόπιους χριστιανούς να παραμείνουν στους Αγίους Τόπους. «Αυτή η οδυνηρή πραγματικότητα εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον μας σε αυτή τη χώρα και μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία », είπε . «Χρειαζόμαστε την απάντηση της πίστης. Η απάντηση δεν θα έρθει ούτε με την μετανάστευση, ούτε με την εσωστρέφεια μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα