Το μήνυμα της Έλλης Παπαγγελή για τις εκλογές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Με τον δικό της τρόπο η Έλλη Παπαγγελή ευχήθηκε στους γαλάζιους φοιτητές καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη.

Με ανάρτηση στην σελίδα της στο facebook, η Έλλη Παπαγγελή αναφέρει:

«Στις φοιτητικές εκλογές της Τετάρτης 13ης Μαΐου υπάρχει μόνο μία επιλογή: η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ,

η μόνη φιλελεύθερη παράταξη του φοιτητικού χώρου. Είναι η παράταξη που προασπίζει επί 37 χρόνια το δικαίωμα στη μάθηση, ενάντια στη μηδενιστική ιδεοληψία που απαξιώνει τις σπουδές μας και το πανεπιστήμιο μας.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι από το 1975 η παράταξη των αγώνων και των καινοτόμων πρωτοβουλιών. Των αγώνων για την ανάδειξη του δημόσιου πανεπιστημίου σε χώρο ουσιαστικής δουλειάς και πεδίο διαμόρφωσης ολοκληρωμένων πολιτών. Πολιτών προσηλωμένων στην ιδέα της ελευθερίας, με ακέραια εθνική συνείδηση, υψηλό μαθησιακό και εργασιακό ήθος, ερευνητικό και ριζοσπαστικό πνεύμα.
Είναι η παράταξη της πραγματικής προόδου. Όχι της συντήρησης που εμφανίζεται με προοδευτικό προσωπείο, έχοντας σκοπό την αποτελμάτωση. Είναι η παράταξη που στήριξε τις μεταρρυθμίσεις, τις τόσο αναγκαίες για την τριτοβάθμια Εκπαίδευση: τη σύνδεση των σπουδών με την έρευνα και την αγορά, τα μη κρατικά πανεπιστήμια, την κατάργηση του αναχρονιστικού ασύλου της ανομίας και του μπάχαλου. Είναι η δύναμη που ορθώνει το ανάστημα της ενάντια στη βία των καταλήψεων και τον σκοταδισμό των κλειστών σχολών.
Η ψήφος στη ΔΑΠ σήμερα, τη στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί να επαναφέρει με νομοθετήματα ανήκουστης οπισθοδρομικότητας, την Παιδεία τρεις δεκαετίες πίσω, αποκτά ειδική βαρύτητα. Γίνεται μια πράξη αντίστασης στον ισοπεδωτισμό. Καλή μας επιτυχία»!

Keywords
Τυχαία Θέματα