Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ανέλαβε πρωτοβουλία για την ανάδειξη του Πειραιά!

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5η Ιουνίου, επέλεξε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο πλαίσιο της διαχρονικής και πάγιας συνεργασίας του με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή Συνεργασίας με την UNICEF σε δράσεις που αφορούν την κινητοποίηση του κόσμου σε θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος, για να βραβεύσει τους νικητές του 1ου Διαγωνισμού για την ανάδειξη του Πειραιά

«Discover Piraeus- Κάνε διάσημο τον δικό σου Πειραιά».

Η δράση που υλοποιήθηκε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Πειραιά με την υποστήριξη της Δ/νσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά είχε ως στόχο τη συγκέντρωση φωτογραφιώδδων, βίντεο, αφίσας και γενικότερα οπτικού υλικού και κειμένων που απεικονίζουν και αναδεικνύουν τον Πειραιά και όλους τους δήμους του για τη δημιουργία ενός μεγάλου λευκώματος για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας που ανακηρύχθηκε Ναυτική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2015.

Στην εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο επιβλητικό περιστύλιο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, παραβρέθησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF κος Λάμπρος Κανελλόπουλος, η Δ/ντρια του τομέα Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά κα Βάσω Σωτηρίου, στελέχη του Δήμου Πειραιά και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, σπουδαστές και γονείς ενώ την απονομή τίμησε με την παρουσία του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πειραιά κος Γιάννης Μώραλης. Ο νέος Δήμαρχος Πειραιά, εξήρε την πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και τη δράση ειδικότερα και έδωσε το πράσινο φως για την συνέχιση της ως θεσμού καθώς αποτελεί ενέργεια ευθύνης και παρέμβασης στο τοπικό γίγνεσθαι.

Όλοι οι νικητές απέσπασαν τιμητικές διακρίσεις αλλά και ένα tablet τελευταίας τεχνολογίας προσφορά των καταστημάτων PUBLIC που ήταν χορηγός της ενέργειας.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με ξενάγηση του νέου Δημάρχου, του Προέδρου της UNICEF και του κοινού στην έκθεση Αrt & Design των σπουδαστών εικαστικών τεχνών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Αθήνας και ΙΕΚ ΑΚΜΗ Πειραιά, η οποία πλαισίωσε τα έργα του διαγωνισμού που διακρίθηκαν. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο εικαστικό θέμα «νερό» που ενέπνευσε πληθώρα σπουδαστών καθώς αποτελεί το έμβλημα των κινητοποιήσεων της UNICEF παγκοσμίως για την σωτηρία του περιβάλλοντος. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Συνεργασίας με την UNICEF κος Λάμπρος Κανελλόπουλος, σε σχετική δήλωσή του τόνισε μεταξύ άλλων : “εδώ και 15 χρόνια που συνεργαζόμαστε με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε ενέργειες κοινωνικής ευθύνης απέναντι στην κινητοποίηση του κόσμου σε θέματα περιβάλλοντος, ανεβάζουμε συνέχεια τον πήχυ και πάμε πάντα ένα βήμα πιο πάνω. Ο Πειραιάς αποτελεί από μόνος του έναν χώρο περιβαλλοντικής «αφύπνισης» και ενεργειών οικολογικής προστασίας καθώς είναι κομβικό σημείο στον ελληνικό χάρτη».

Ο Πρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κος Κων/νος Ροδόπουλος κλείνοντας την εκδήλωση, δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της δράσης δηλώνοντας χαρακτηριστικά : «Ο Πειραιάς ως ναυτική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2015 έχει χρέος να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης και προόδου. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ειδικότερα το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Πειραιά θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε παρόμοιες ενέργειες που προάγουν τον Πειραιά και τον τόπο μας γενικότερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα