Το γαλάζιο πανόραμα

Στα τυφλά πορεύονται άπαντες στη Νέα Δημοκρατία, που σήμερα παρακολουθεί ανίκανη να αντιδράσει τη συνεχιζόμενη μείωση της επιρροής του στην ελληνική κοινωνία. Με μόνη μηχανική κίνηση της, την «οξεία » κριτική της προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία Α. Σαμαρά προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, δοκιμάζοντας την αντοχή της στα κτυπήματα

που δέχεται από το εσωτερικό του κόμματος. Αλλά και όσοι ζωηρά αμφισβητούν τον αρχηγό της ΝΔ δεν είναι ακόμη σε θέση να συνηθίσουν στην ιδέα ,ότι ο αστικός κοινωνικός χώρος στον οποίο επί δεκαετίες στηριζόταν εκλογικά η ΝΔ της έχει γυρίσει την πλάτη και για συγκεκριμένους λόγους βεβαίως.

Τρομαγμένοι από τη δραματική αλλαγή των «γαλάζιων» ποσοστών που σημειώθηκε στις εκλογές του 2012 και του 2015,οι Νεοδημοκράτες, είτε φίλοι ή αντίπαλοι του κ.Α. Σαμαρά στο κόμμα δεν είναι σε θέση να προσδιορίζουν το τι θα έπρεπε να κάνει η ΝΔ προκειμένου να ξεφύγει από τον πολιτικό βάλτο στον οποίο έχει καρφωθεί την τελευταία τριετία. Ασυνήθιστοι στην παραγωγή πραγματικής πολιτικής, οκνηροί και με παράδοση κάκιστων επιδόσεων στον τομέα της πολιτικής ανάλυσης, οι καλομαθημένοι «αστέρες» του κόμματος κουβεντιάζουν ασταμάτητα στα παρασκήνια σε μια αποπνικτική κομματική ατμόσφαιρα. Και περιμένουν, άλλοι τη διεξαγωγή «κρίσιμου» Συνεδρίου για αλλαγή ηγεσίας, άλλοι την οικειοθελή απόσυρση του κ. Σαμαρά από την αρχηγία, άλλοι κάποια «πρωτοβουλία Καραμανλή»,άλλοι μία «κίνηση» της Ντόρας, άλλοι μια «κατάρρευση» της κυβέρνησης του κ. Αλ. Τσίπρα ,που θα άνοιγε δρόμους για «εξελίξεις»… γενικώς. Ολοι κάτι περιμένουν, δηλαδή. Φυσικά δεν λείπουν και οι φαιδρότητες τις οποίες γεννούν οι « υψηλές φιλοδοξίες» διαφόρων στελεχών της ΝΔ, που ακονίζουν το πολιτικό μυαλό τους σε καφετέριες και εστιατόρια των κεντρικών τετραγώνων της Αθήνας. Και ο καιρός περνά….

Keywords
Τυχαία Θέματα