Το Ειρηνοδικείο Σητείας δικαίωσε δανειολήπτη

Δανειολήπτης στην Κρήτη έσωσε την περιουσία του χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ..

Ιστορική θεωρείται η απόφαση που πήρε το Ειρηνοδικείο Σητείας, με την οποία ρυθμίζονται τα χρέη άνεργου δανειολήπτη, με τον ορισμό μηδενικών μηνιαίων καταβολών και εξαιρούνται από τον πλειστηριασμό η κύρια κατοικία της οικογένειας αλλά και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία.

Πιο αναλυτικά, η συγκεκριμένη απόφαση αφορά ζευγάρι ανέργων με δύο ενήλικες κόρες, εκ των οποίων η μία εργάζεται ως καθαρίστρια με μηνιαίες απολαβές

150 ευρώ.

Η οικογένεια δεν έχει άλλο εισόδημα, πάρα μόνο 1.000 ευρώ ετησίως από επιδότηση ελαιόλαδου, που είναι στο όνομα της συζύγου. Επίσης, ο πατέρας έχει την κυριότητα του ένα αυτοκίνητο χαμηλής εμπορικής αξίας και ενδιαφέροντος.

Ο πατέρας είχε δανειστεί από τράπεζα, για τρία στεγαστικά δάνεια, με συνολική οφειλή 98.341 ευρώ, τα οποία ήταν εμπραγμάτως ασφαλισμένα, θεωρώντας ότι με την εργασία του θα τα πλήρωνε.

Η πιστώτρια τράπεζα έκανε λόγο για αοριστία, δόλο, ανειλικρινή δήλωση. Το Ειρηνοδικείο, ωστόσο, στηριζόμενο στα έγγραφα που προσκομίστηκαν και από τις ένορκες καταθέσεις, αποφάσισε να ρυθμίσει τα χρέη του άνεργου δανειολήπτη ορίζοντας μηδενικές καταβολές, να εξαιρέσει την κύρια κατοικία του από την εκποίηση και να ορίσει επαναπροσδιορισμό της δίκης μετά από 10 μήνες, για επανεξέταση τυχόν διαφοροποίησης των εισοδημάτων και ενδεχόμενης βελτίωσης, προκειμένου να οριστούν οι προβλεπόμενες καταβολές.

Keywords
Τυχαία Θέματα