Το χωριό που παράγει τα πιο πολλά Χριστουγεννιάτικα στολίδια παγκοσμίως

Το «Χριστουγεννιάτικο χωριό» Γίβου της Κίνας, έχει 600 εργοστάσια που παράγουν το 60% των Χριστουγεννιάτικων στολιδιών παγκοσμίως.

Η οροφή και το πάτωμα και οι πάγκοι, είναι γεμάτοι κόκκινη μπογιά και όμως δεν είναι μέρος της διακόσμησης. Ακόμα κι οι εργάτες είναι βαμμένοι κόκκινοι, στην καρδιά του πραγματικού εργαστηρίου του Αϊ Βασίλη, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το Βόρειο Πόλο, στη Κινέζικη πόλη Γίβου.

Το Γίβου έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ ως η «μεγαλύτερη αγορά χονδρικής στον κόσμο» και το μέγεθος της επιχείρησης απαιτεί

ένα είδος σχεδίου πόλεως, με αυτό το φεστιβάλ του εμπορίου να οργανώνεται σε πέντε διαφορετικές περιοχές. Στη 2η περιοχή βρίσκονται τα Χριστουγεννιάτικα. Με τόσο χαμηλές τιμές χονδρικής, οι πωλήσεις του Γίβου αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της ύφεσης, καθώς ο κόσμος αναζητά τις μειωμένες τιμές στην εορταστική διασκέδαση. Ακόμα, σύμφωνα με τον Κάι Κινγκλιάνγκ, αντιπρόεδρο της Οργάνωσης Παραγωγής Χριστουγεννιάτικων Προϊόντων του Γίβου, ο Αγιος Βασίλης, είναι πιο γνωστός στους Κινέζουνς κι από τον Ιησού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παιδόφιλος πλήρωσε γυναίκα για να κακοποιήσει την κόρη της

Συνελήφθη για φόνο η μητέρα των παιδιών που βρέθηκαν νεκρά στο Κερνς

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Ομπάμα

Το Τop 10 των επιστημονικών επιτευγμάτων 2014

Keywords
Τυχαία Θέματα