Το αυστηρό πρωτόκολλο περιγράφει βήμα-βήμα την ορκωμοσία Παυλόπουλου

Αυστηρό πρωτόκολλο το οποίο περιγράφει με ακρίβεια ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί στο κτήριο του Βουλευτηρίου ο Προκόπης Παυλόπουλος θα τηρηθεί κατά τη σημερινή τελετή ορκωμοσίας του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Λίγο μετά τις 17:00 θα αρχίσει η διαδικασία προσέλευσης βουλευτών και επισήμων προσκεκλημένων στο κτήριο με το πέρας προσελεύσεως να προβλέπεται για τις 17:30. Ένα τέταρτο νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 17:15 προβλέπεται το πέρας προσελεύσεως για τα θεωρεία των επισκεπτών αλλά και των δημοσιογράφων. Ενδεικτικό του αυστηρού πρωτοκόλλου που θα τηρηθεί είναι ότι λίγο μετά

τις 17:30 θα απαγορευθεί η μετακίνηση στους χώρους που θα κινηθεί ο κ. Παυλόπουλος, ενώ θα κλείσουν τόσο το καφενείο όσο και το περίπτερο που βρίσκεται στη Βουλή.

Το αυτοκίνητο που θα μεταφέρει τον κ. Παυλόπουλο στη Βουλή θα ανεβεί από τη Λεωφόρο Αμαλίας ενώ την ίδια ώρα άγημα του στρατού το οποίο θα βρίσκεται παρατεταγμένο στον Άγνωστο Στρατιώτη θα αποδίδει τιμές. Στη δυτική είσοδο της Βουλής , η οποία βλέπει στην πλατεία Συντάγματος τον κ. Παυλόπουλο θα υποδεχθούν λίγο πριν από τις 18:00 ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου οι οποίοι και θα τον συνοδεύσουν στην αίθουσα της Ολομελείας μέσα από το περιστύλιο και τον βόρειο διάδρομο του κτηρίου.

Η τελετή της ορκωμοσίας θα αρχίσει στις 18:00 το απόγευμα πραγματοποιείται στη Βουλή η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώπιον της Ολομέλειας και χωροστατούντος τους Αρχιεκπισκόπου Ιερώνυμου και των μελών της ιεράς Συνόδου. Ο κ. Παυλόπουλος αναμένεται να δώσει ενώπιον του σώματος της Ολομέλειας θρησκευτικό όρκο: στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας , να φυλάσσει το Σύνταγμα και τους νόμους και να υπερασπίζεται την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της χώρας και τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των ελλήνων.

Αμέσως μετά ο νέος Πρόεδρος της Βουλής μαζί με τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Βουλής θα κατευθυνθούν στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής όπου και θα παραμείνουν για λίγα λεπτά. Αμέσως μετά, ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Keywords
Αναζητήσεις
orkomosia paylopulos
Τυχαία Θέματα