Τις ασκήσεις «Καταιγίς» και «Πολύφημος» παρακολουθεί ο Καμμένος

Με ιπτάμενο ραντάρ, που συμμετέχει στις ασκήσεις «Καταιγίς 2015» του Πολεμικού Ναυτικού και «Πολύφημος 2015» της Πολεμικής Αεροπορίας, μετέβη ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος από την 110 Πτέρυγα Μάχης της αεροπορικής βάσεως Λαρίσης στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο και από εκεί με ελικόπτερο S-70B-6 Aegean Hawk του ΠΝ στη φρεγάτα «ΨΑΡΑ», κάπου στο Κεντρικό Αιγαίο,

προκειμένου να παρακολουθήσει τις τελικές φάσεις των προαναφερθεισών ασκήσεων. Κατά τη διάρκεια της πτήσεως του Υπουργού με το ΑΣΕΠΕ ενημερώθηκε για τον επιχειρησιακό ρόλο που διαδραματίζει αυτό στο σύγχρονο πεδίο επιχειρήσεων και τις δυνατότητες του συστήματος, που σημειωτέον δεν διαθέτουν αντίστοιχο επιχειρησιακό σήμερα οι Τούρκοι.

Τον ΥΕΘΑ συνοδεύουν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, και ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, ενώ στη φρεγάτα θα τον περιμένει και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Η άσκηση «Καταιγίς 2015» πραγματοποιείται από 8 μέχρι 12 Ιουνίου στην περιοχή του Αιγαίου, και σε αυτήν συμμετέχει το σύνολο των μονάδων του ΠΝ, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Κύριος αντικειμενικός σκοπός της ασκήσεως, συμφώνως με το ΓΕΝ, «είναι η διατήρηση και προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως και ετοιμότητος των μονάδων, ενώ προβλέπεται η εκτέλεση πολλαπλών αντικειμένων στο πλαίσιο της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η δοκιμή ειδικών σχεδίων και η εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών».

Τέλος, η άσκηση «Καταιγίς 2015» συνδυάζεται και με την άσκηση «Πολύφημος 2015» της ΠΑ, ενώ συμμετέχουν επίσης Ειδικές Δυνάμεις και άλλες μονάδες του Στρατού Ξηράς, καθώς και μονάδες του Λιμενικού Σώματος. Επιπροσθέτως, από το πρωί δόθηκε και αιφνιδιαστική κινητοποίηση της διακλαδικής Δυνάμεως «Δ» του ΓΕΕΘΑ, οπότε όλοι καταλαβαίνουμε τι γίνεται αυτή την ώρα στο Αιγαίο!

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα