Την Τρίτη απολογείται ο Κοντομηνάς

Την Τρίτη το πρωί, θα απολογηθεί, εκτός απροόπτου ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε το στέλεχος του ΤΤ Μάριος Βαρότσης, ο πρώτος από τους συνολικά 30 κατηγορούμενους για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που απολογήθηκε στον ανακριτή. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε

χρηματική εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την χώρα, καθώς και υποχρέωση εμφάνισης 2 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο κ. Βαρότσης, που ήταν ανάμεσα στους επτά κατηγορούμενους για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, κατηγορείται για απιστία, απάτη και συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο κατηγορούμενος παρέδωσε στον ανακριτή κ. Ανδρεαδη απολογητικό υπόμνημα 70 σελίδων, στο οποίο φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες. Υποστηρίζει δε ότι όταν χορηγήθηκαν τα επίμαχα δάνεια η οικονομική εικόνα της χώρας ήταν εντελώς διαφορετική και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορούσε να προεξοφλήσει ότι δεν θα εξυπηρετηθούν.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης του κατηγορούμενου στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος συνελήφθη με διεθνές ένταλμα και κρατείται στις φυλακές της Τουρκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη και αυτό με τη σειρά του τα αποστέλλει στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να μεταφραστούν στην τουρκική γλώσσα.

Στη συνέχεια, τα έγγραφα θα επιστραφούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο θα τα διαβιβάσει στις δικαστικές Αρχές της γειτονικής χώρας, για να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση έκδοσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα