Την Σχολή Αλεξιπτωτιστών επισκέφτηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΦΩΤΟ)

Στον Ασπρόπυργο Αττικής, και την έδρα της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ), επισκέφτηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, προκειμένου να παρακολουθήσει φάσεις της εκπαιδεύσεως του Σχολείο Βασικής Εκπαιδεύσεως Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) των 99 σπουδαστών IV Τάξεως της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και 16 σπουδαστών διαφόρων τάξεων της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) της Θεσσαλονίκης.

Οι σπουδαστές αυτοί

εκπαιδεύονται εθελοντικά προκειμένου να λάβουν τις πτέρυγες και το δίπλωμα αλεξιπτωτιστού στατικού ιμάντα του Ελληνικού Στρατού και τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να πραγματοποιήσουν το πρώτο τους άλμα, πιθανότατα από μεταφορικό αεροσκάφος C-130H της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ), αναλόγως της διαθεσιμότητός τους, αλλιώς με μεταφορικό ελικόπτερο CH-47SD Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ).

Ακριβώς για το λόγο, δηλ. να δει το επίπεδο της εκπαιδεύσεώς τους και για να τους δώσει μερικές χρήσιμες οδηγίες, τους επισκέφτηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ, ο οποίος είναι εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής στατικού ιμάντος και ελευθέρας πτώσεως, καθώς και υποβρύχιος καταστροφέας, όπως επίσης και ο διοικητής της ΣΣΕ Υποστράτηγος Χρήστος Καρυώτης, ο οποίος είναι και αυτός αλεξιπτωτιστής και βατραχάνθρωπος αποτελώντας έτσι τα καλύτερα παραδείγματα για το πρώτο άλμα των αυριανών ηγητόρων του Ελληνικού Στρατού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι εθελοντές σπουδαστές της ΣΣΕ και της ΣΣΑΣ εκπαιδεύονται στη ΣΧΑΛ εις βάρος της καλοκαιρινής τους αδείας και παραιτούμενοι από οποιαδήποτε χρηματική απολαβή καθώς δεν πρόκειται να κάνουν άλματα συντηρήσεως, αφού είναι μαθητές της Σχολής.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα