Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι για το φόνο του Κουμανταρέα

Της Σοφίας Σπίγγου

Για περίπου δύο ώρες εξετάσθηκαν κατ' αντιπαράσταση απο την 3η τακτική ανακρίτρια, οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα.

Το αίτημα είχε υποβάλει η υπεράσπιση του 29χρόνου Ρουμάνου κατηγορούμενου στην υπόθεση, Κοσμίν Γκαϊτάν, προκειμένου να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον συγκατηγορούμενο του Στεφάν Ματασαρενάου.

Οι δυο κατηγορούμενοι, που έχουν προφυλακιστεί, επανέλαβαν -σύμφωνα με πληροφορίες- όσα είχαν υποστηρίξει και στις απολογίες σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου στο

διαμέρισμα του συγγραφέα στον οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη.

Ο 29χρονος κατηγορούμενος, στην απολογία του, έχει υποστηρίξει πως ο συγκατηγορούμενος του, ο 26χρονος Στεφάν, χτύπησε πολλές φορές τον άτυχο συγγραφέα στην είσοδο της πολυκατοικίας του. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι πήγαν μαζί με τον Στεφάν στην πολυκατοικία που διέμενε ο συγγραφέας προκειμένου να του ζητήσει ο 26χρονος δανεικά, 20 με 30 ευρώ. Οταν ο συγγραφέας αρνήθηκε να δώσει τα χρήματα, τσακώθηκε με τον Στεφάν, ο οποίος κατά τον 29χρονο Κοσμίν, τον χτύπησε έξω από το ασανσέρ σε σημείο που δεν φαινόταν από τον δρόμο, με αποτέλεσμα το θύμα να λιποθυμήσει.

Αξιζει να σημειωθεί, οτι κατά πληροφορίες, σημερα ενώπιον της ανακρίτριας, ο κατηγορούμενος φέρεται να αναπαράστησε τα όσα συνέβησαν μπροστά από το ασανσέρ, ισχυριζόμενος ότι ο συγκατηγορούμενός του έβαλε τα γόνατά του στο λαιμό και στο στήθος του πεσμένου θύματος, και συνέχισε να τον χτυπάει με γροθιές στο πρόσωπο.

Επιβαρυντικό φαίνεται πως είναι το γεγονός ότι ο 26χρονος Ματασαρενάου έχει υποστηρίξει δύο διαφορετικά πράγματα ενώπιον των αρχών. Στην απολογια του, αρνούμενος κάθε εμπλοκή του και ρίχνοντας όλη την ευθύνη στον συγκατηγορούμενό του, υποστήριξε ότι λάτρευε τον συγγραφέα σαν πατέρα και δεν θα του έκανε κακό.

Ωστοσο, ενώπιον των αστυνομικών αρχών είχε πει ότι διαπλεκτίστηκε με τον συγγραφέα: "Εκείνος όμως συνέχιζε να φωνάζει και εγώ τσατίστηκα και τον έσπρωξα με το ένα μου χέρι. Δεν ήθελα να του κάνω κανένα κακό, ούτε τον χτύπησα. Ο Μένης έπεσε δίπλα από μία πολυθρόνα και τον άκουσα που έβγαλε ένα βογγητό σαν "αχ". Έμεινε εκεί πεσμένος και δεν τον είδα να σηκώνεται. Τότε εγώ τσαντισμένος, είπα του Κοσμίν να φύγουμε και βγήκαμε από το διαμέρισμα. Δεν έψαξα τίποτα και δεν πήρα χρήματα ή κοσμήματα που μου λέτε".

Keywords
Τυχαία Θέματα