Τι θα πει ο Σαμαράς στον Τσίπρα το βράδυ στην Βουλή

του Δημήτρη Κοτταρίδη

Σε δύο άξονες αναμένεται να κινηθεί το βράδυ στην παρέμβασή του στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς. Πρώτον θα επισημάνει πως η κυβέρνηση με τη στάση και τη στρατηγική που ακολουθεί οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα σε ευθεία σύγκρουση με τους εταίρους και σε νεα μέτρα.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα

τονίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια οικονομία που έβγαινε από την κρίση και ένα πρόγραμμα το οποίο προέβλεπε χρηματοδότηση χωρίς ουσιαστικά νέα μέτρα και πλεόν αναγκάζεται να πάρει σκληρά μέτρα , να βάλει τη χώρα σε ενα νέο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς να διασφαλίζει πως θα παρει και χρήματα. Μάλιστα θα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα για διγλωσσία , δηλαδή ότι άλλα λέει όταν είναι στο εξωτερικό, για παράδειγμα στις δημόσιες τοποθετήσεις του με την κα Μέρκελ και άλλα λέει στο εσωτερικό της χώρας προσπαθώντας να καθησυχάσει τις συνιστώσες του.

Δεύτερον ο κ. Σαμαράς θα χαρακτηρίσει τη ΝΔ ως δύναμη υπεθυνότητας και θα ξεκαθαρίσει πως θα στηρίξει οποιοδήποτε μεταρρυθμιστικό μέτρο είναι απαραίτητο για να οδηγηθεί η χώρα μπροστά, όχι όμως και νεα υφεσιακά μέτρα. O Πρόεδρος της ΝΔ θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα όσα είπε ο κ. Καμμένος στις ΗΠΑ περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και προφανώς θα προκαλέσει τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν αυτή είναι και η επίσημη θέση της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα