Τι περιλαμβάνουν τα προγράμματα συνεργασίας των ΕΑΣ με την Αμερικανική ΑΤΚ

Η υπογραφείσα στρατηγικής σημασίας συνεργασία μεταξύ των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και της Αμερικανικής εταιρείας ΑΤΚ, που υπογράφτηκε με κάθε επισημότητα στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης (ενδεικτικό και αυτό της σημασίας της) μεταξύ άλλων περιλαμβάνει – ενδεικτικώς - τα εξής:

Πυρομαχικά επιθετικών ελικοπτέρων Apache των 30mm

Συμπαραγωγή ΕΑΣ- ΑΤΚ πυρομαχικών των Apache για την παράδοση

94.669 πυρομαχικών μάχης και 14.448 πυρομαχικών ασκήσεων στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο υλοποιήσεως σχετικής συμβάσεως συνολικής αξίας 12,7 εκ.ευρώ.

Πυρομαχικά L60 των 40 mm

Συμπαραγωγή πυρομαχικών L60 των 40 mm για τις ανάγκες των (επιθετικών) AC-130H Gunships της Αμερικάνικης Πολεμικής Αεροπορίας (USAF). Υλοποιείται η πρώτη παραγγελία για την παράδοση 74.000 πυρομαχικών μάχης, αξίας 13 εκ δολαρίων, στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος συνολικής ποσότητας 900.000 πυρομαχικών περίπου.

Μελλοντικά Προγράμματα Συνεργασίας

α.Πυρομαχικά 40X53 mm HV

Συμπαραγωγή και προώθηση των πυρομαχικών 40mmX53 HV στις ΗΠΑ.

β. Παραγωγή απαρτίων όπλων

Παραγωγή και διάθεση από τα ΕΑΣ απαρτίων και ανταλλακτικών πυροβόλων της ΑΤΚ για την τεχνοεφοδιαστική υποστήριξη των πελατών της στην ευρύτερη περιοχή.

γ. Παραγωγή απαρτίων πυρομαχικών

Μετά την επιτυχή πιστοποίηση του κάλυκα Apache, τα ΕΑΣ θα είναι πιστοποιημένος προμηθευτής της ΑΤΚ για το απάρτιο αυτό για μελλοντικές σχετικές συμβάσεις της ΑΤΚ. Επίσης οι δύο εταιρείες θα διερευνήσουν τη δυνατότητα παραγωγής και διαθέσεως από τα ΕΑΣ των μεταλλικών μερών πυρομαχικών της ΑΤΚ.

δ. Συμπαραγωγή πυρομαχικών 30mmX173

Συμπαραγωγή ΕΑΣ-ΑΤΚ πυρομαχικών 30mmX173 για τις ανάγκες της διεθνούς αγοράς

ε. Συμπαραγωγή πυρομαχικών 20mm

Συμπαραγωγή ΕΑΣ-ΑΤΚ πυρομαχικών 20mm για τις ανάγκες της διεθνούς αγοράς.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα