Τι γράφουν οι Γερμανοί για την Ελλάδα

Με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια αναφέρονται οι Γερμανοί στην Ελλάδα, εν'όψει και της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τη Άνγκελα Μέρκελ.

Συγκεκριμένα το περιοδικό Der Spiegel κάνει λόγο για περαιτέρω βοήθεια και στήριξη της ελληνικής οικονομίας που θα ζητήσει από

την Άνγκελα Μέρκελ ο Αντώνης Σαμαράς. Συνεχίζει γράφοντας «Μετά τα δύσκολα χρόνια η Ελλάδα εξέπληξε με τη σταθεροποίηση της οικονομίας της- και τώρα ελπίζει σε «φιλοδώρημα»: Δηλαδή οι ευρωπαίοι εταίροι να της παράσχουν περισσότερη βοήθεια για τη μείωση του χρέους» αναφέρει το δημοσίευμα ενώ υπογραμμίζεται ότι στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ηγετών θα τεθεί και το ζήτημα των χαμηλών επιτοκίων καθώς και η παράταση του χρόνου αποπληρωμής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η SZ, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει στη συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο το θέμα του χρέους με «όπλο» το πρωτογενές πλεόνασμα, ζητώντας μείωση των επιτοκίων στα δάνεια στήριξης ή επιμήκυνση της αποπληρωμής τους.

Η εφημερίδα αναφέρει, ωστόσο, πως το μήνυμα που έχει εκ των προτέρων δώσει η Ανγκελα Μέρκελ είναι σαφές, σημειώνοντας πως ναι μεν έχουν συντελεστεί αλλαγές, αλλά «αυτό δεν σημαίνει πως έχουν γίνει όλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα