Τι είπε ο Τζον Κέρι στην συνάντηση με τον Κοτζιά

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, με το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης να επικεντρώνεται στην οικονομία. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, υπάρχει συναντίληψη για τις μεταρρυθμίσεις, με έμφαση σε αναπτυξιακές πολιτικές, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει λάβει ο Αμερικανός πρόεδρος έως τώρα, σε ό,τι αφορά την ελληνική κρίση.

Ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών Τζον Κέρι

αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των κοινών προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας εκφράζοντας τον προβληματισμό της αμερικανικής κυβέρνησης και τη θέση της «ότι αυτοί που διέπραξαν πράξεις τρομοκρατίας και είναι στην φυλακή, πρέπει να παραμείνουν στην φυλακή».

Και κατέληξε: «Ελπίζουμε να εργαστούμε σε όλα τα θέματα πολιτικής διότι η σχέση που έχουμε είναι τόσο σημαντική που προφανώς ευχόμαστε στην νέα κυβέρνηση- σε αυτές τις στιγμές προκλήσεων να τα πάει καλά και προσβλέπουμε να είμαστε υποστηρικτικοί».

«Είμαι εδώ» απάντησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών «ως φίλος με κάποιον που εργάζεται μαζί μας για την δημοκρατία και την ειρήνη, εναντίον της τρομοκρατίας και ελπίζω η σχέση μας να εμβαθύνει προς την συνεργασία».

«Νομίζω» πρόσθεσε ο κ. Νίκος Κοτζιάς «ότι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο νέος νόμος για τους φυλακισμένους δεν θα αφήσει ελεύθερο κανένα τρομοκράτη, Θα είναι μόνο μια αλλαγή του τρόπου κράτησης και κανένας δεν θα ελευθερωθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα