Τη Δευτέρα καθελκύεται και το υποβρύχιο «ΩΚΕΑΝΟΣ»

Δοκιμές για την τελετή καθελκύσεως του υποβρυχίου «ΩΚΕΑΝΟΣ», μετά το πέρας του εκσυγχρονισμού του, πραγματοποιείται σήμερα – αυτήν την ώρα – στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την επίσημη τελετή που έχει προγραμματιστεί να γίνει την προσεχή Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Θυμίζουμε ότι το υποβρύχιο «ΩΚΕΑΝΟΣ», Type-209/1200, εκσυγχρονίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Neptune-2”, και ουσιαστικώς «το σκάφος «κόπηκε» στη μέση, προστέθηκε τμήμα ολόκληρο με το σύστημα

αναερόβιας προώσεως (AIP) και εκσυγχρονίστηκαν και τα ηλεκτρονικά του, προσδίδοντάς του δηλ. ιδιότητες σχεδόν παραπλήσιες των υπερσύχρονων Type-214 AIP κλάσεως «Παπανικολής».

Έτσι λοιπόν, μέσα σε έναν μήνα, τον Οκτώβριο, το Πολεμικό Ναυτικό πρόκειται να αποκτήσει δύο πολύ σημαντικές μονάδες, τον «ΠΙΠΙΝΟ» στις 6 Οκτωβρίου, και τον «ΩΚΕΑΝΟ» στις 20 Οκτωβρίου, των οποίων τα πληρώματά τους θα αρχίσουν αμέσως μετά τις σύντονες δοκιμές «εν πλω», που αναμένονται να διαρκέσουν μερικούς μήνες.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα