"Θρίλερ" με την υγεία του Μπατιστούτα!

Μια είδηση που σε πρώτη ανάγνωση προκαλεί... μούδιασμα σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, βλέπει το φως της δημοσιότητας από την Δευτέρα και αφορά την κατάσταση της υγείας του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα.Οι πληροφορίες προέρχονται από την γειτονική Ιταλία, χώρα που μεγαλούργησε με την φανέλα της Φιορεντίνα και της Ρόμα και έχουν να κάνουν με την ίδια την ζωή του παλαίμαχου στράικερ.Συγκεκριμένα, αυτό που αναφέρουν οι Ιταλοί και το οποίος πάντως δεν επιβεβαιώνει το περιβάλλον του ίδιου του Μπατιστούτα,

με τον Αργεντινό να μην έχει τοποθετηθεί ακόμα επίσημα (αν το κάνει βέβαια), είναι πως πάσχει από μια σπάνια θανατηφόρα ασθένεια.

Αυτή ονομάζεται αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση (σύνδρομο "Λου Γκέρινγκ") και δεν μπορεί να σταθεί όρθιος πάνω από μισή ώρα. Eίναι ένα εκφυλιστικό σύνδρομο, που πρόσφατα στέρησε την ζωή του Στέφανο Μποργκονόβο, καθώς επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική στήλη.Οι μισοί από τους ανθρώπους με αυτό το πρόβλημα, ζουν τουλάχιστον τρία ή περισσότερα χρόνια μετά την διάγνωση, ένα 20% ζει πέντε ή περισσότερα χρόνια, και ένα 10% θα ζήσει περισσότερο από δέκα χρόνια. Η ίαση της συγκεκριμένης ασθένειας γίνεται με φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία, διατροφική παρακολούθηση, αναπνευστική παρακολούθηση και στήριξη.

Τα δημοσιεύματα "βασίζονται στα προβλήματα του Μπατιστούτα στα γόνατα από τους τραυματισμούς που υπέστη κατά τη διάρκεια της καριέρας του και που του προκαλούν δυσκολία στην κίνηση ακόμα και τώρα.Ας ελπίσουμε πως τα δημοσιεύματα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ο Αργεντινός είναι καλά στην υγεία του και δεν θα περάσει μια τέτοια δοκιμασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα