Θερμή υποδοχή στον Ανδρέα Λοβέρδο που επισκέφθηκε την Αλβανία

Την μεγαλύτερη στήριξη κυρίως σε ό,τι αφορά τα βιβλία, τα σχολικά μέσα και τη στήριξη και κατάρτιση του εκπαιδευτικού προσωπικού, ζήτησαν οι δάσκαλοι και μαθητές των ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία από τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

Τοπικοί άρχοντες, εκπαιδευτικοί και μαθητές επιφύλαξαν θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων -στην περίοδο της μεταπολίτευσης στην Αλβανία- σε περιοχές

όπου κατοικεί συμπαγής ελληνικός μειονοτικός πληθυσμός, δάσκαλοι και μαθητές στο ελληνικό λύκειο (τού αλβανικού δημοσίου) στο Αργυρόκαστρο υποδέχθηκαν τον κ. Λοβέρδο με λουλούδια, παραδοσιακές στολές και εθνικά σύμβολα.


Ο Έλληνας υπουργός μπήκε στις αίθουσες διδασκαλίας και συνομίλησε με μαθητές, με τα «πρωτάκια» να εκφράζουν την αγάπη τους για τα ελληνικά Γράμματα και την Ελλάδα στον υπουργό και τους μαθητές της τρίτης λυκείου να εκφράζουν στον κ. Λοβέρδο την επιθυμία τους να σπουδάσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια, ζητώντας ταυτόχρονα επέκταση των δικαιωμάτων φοίτησης στους ομογενείς, σε όλες τις ειδικότητες.

Στη συνέχεια, ο κ. Λοβέρδος μετέβη στο νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του Έπους του '40, στο Βουλιαράτι, όπου κατάθεσε στεφάνι και απέτισε φόρο τιμής.

Επόμενος σταθμός του ήταν η Δερβιτσιάνη, όπου παρακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους Έλληνες μαθητές τού εκεί σχολείου. Χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους, επεσήμανε τη στήριξη της Ελλάδας στην εκπαίδευση, στη μητρική γλώσσα, των Ελλήνων της Αλβανίας και δεσμεύτηκε ότι από τη θέση του υπουργού θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωσή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα