Θεοχάρης: "Η αποτυχία συμφωνίας έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας"

Ο βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, κ. Χάρης Θεοχάρης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Παραφιλολογίες» και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.

Ερωτηθείς σε ποιο στάδιο εκτιμά ότι βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ως προς την επίτευξη της συμφωνίας ο βουλευτής του Ποταμιού τόνισε ότι οι "διαφορές είναι σχετικά πια διευθετημένες, δεν έχει μεγάλο νόημα δηλαδή η συνέχιση σε τεχνικό επίπεδο της κουβέντας με την έννοια ότι ξέρουμε ποιες είναι οι θέσεις και οι διαφωνίες και πόσο μακριά είναι η μια θέση από την άλλη. Συνεπώς έχουμε περάσει στο τελευταίο στάδιο μιας συμφωνίας.

Οι πληροφορίες από τα ίδια τα Brussels Group είναι ότι υπάρχει πολύ μικρή πρόοδος και δεν είναι ουσιαστικά παραγωγική η κουβέντα να συνεχιστεί περισσότερο εκεί και έτσι αυτό που απομένει είναι μια τελική ανάλυση των διαφορών και των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης ώστε να γίνει μια τελευταία διαπραγμάτευση, να δώσει κάτι από αυτά και να πάρει ότι θεωρεί πιο σημαντικό".

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα υπάρχει αποτέλεσμα από την πολιτική διαπραγμάτευση ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι "τώρα είναι η ουσιαστική ώρα της πολιτικής διαπραγμάτευσης και αυτό είναι που δεν καταλάβαινε ως τώρα η κυβέρνηση ότι αφού τα τεχνικά κλιμάκια θέσουν τις βάσεις για να υπάρξει κοινή γλώσσα, να συζητάμε δηλαδή επί της ίδιας βάσης μετά έρχονται οι πολιτικοί οι οποίοι βέβαια βάζουν τις ουσιαστικές πολιτικές προτεραιότητες δηλαδή τι θέλει ο ελληνικός λαός και με τι είναι διευθετημένοι από την άλλη πλευρά να συμβιβαστούν".

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία ο πρώην γραμματέας Εσόδων εκτίμησε ότι "όλα τα μέρη θέλουν στην πραγματικότητα ουσιαστικά να γίνει η συμφωνία αυτή διότι όπως και να είναι η κυβέρνηση δεν πρέπει ποτέ να επιλέγει την απώλεια του ελέγχου. Συνεπώς επειδή οι εναλλακτικές δεν είναι εναλλακτικές που ελέγχονται απαραίτητα και μπορεί να οδηγήσουν σε απρόβλεπτα γεγονότα η κυβέρνηση θέλει να κάνει μια συμφωνία υπό κανονικές συνθήκες, το ίδιο όμως θέλουν και οι υπόλοιποι. Νομίζω ότι μόνο λάθη και κακοί χειρισμοί μπορεί να οδηγήσουν σε μη συμφωνία και αν συμβεί αυτό τότε θα υπάρχει ονοματεπώνυμο σε όλα αυτά τα λάθη. Αυτός θα είναι ο πρωθυπουργός ο ίδιος…"

Ερωτηθείς αν το ΠΟΤΑΜΙ θα ψηφίσει υπέρ του ενδεχόμενου αυξημένου ΦΠΑ ο κ. Θεοχάρης σημείωσε οτι "πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι … έχουν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης μέχρι να φτάσει, όταν όμως φτάσει στην Βουλή η ευθύνη μας είναι να επιλέξουμε μεταξύ δύο επιλογών. Τι θα συμβεί από την στιγμή που δεν ψηφίσουμε συμφωνία και για αυτό το λόγο δεν περάσει αυτή η συμφωνία και τι θα συμβεί στην περίπτωση που περάσει. …Αυτό μπορεί να είναι μια ύφεση μείον 5% και τότε το 1,8 από το ΦΠΑ θα μας φαίνεται παράδεισος. Άρα όταν έχεις μπροστά σου συγκεκριμένες εναλλακτικές θα πάρεις την απόφαση που είναι καλύτερη για τη χώρα".

Keywords
Τυχαία Θέματα