Θαύμα! Όσο νύχτωνε ο Μάρδας ανακάλυπτε χρήματα

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Μέχρι αργά το βράδυ γεννούσαν τα κοκόρια του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα , ο οποίος μετά την αναστάτωση που προκάλεσε χθες το πρωί αποκαλύπτοντας ότι από τα ταμεία έλειπαν 400 εκατομμύρια ευρώ για μισθούς και συντάξεις χθες λίγο πριν από τα μεσάνυχτα άφησε εμβρόντητους τους βουλευτές υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο βρήκε τα 400 εκατομμύρια ευρώ που έλειπαν αλλά βρήκε ακόμα 400.

Η χθεσινή ημέρα άρχισε με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών να προκαλεί εγκεφαλικά καθώς από τηλεοπτική εκπομπή στην οποία συμμετείχε αποκάλυψε ότι από τα ταμεία

του κράτους έλειπαν 400 εκατομμύρια ευρώ για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Δεν πέρασαν παρά μόνο δύο ώρες ώστε με νέα παρέμβασή του σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Μάρδας να αποκαλύψει ότι τελικά μέχρι να φτάσει στο γραφείο του τα 400 εκατομμύρια ευρώ είχαν βρεθεί από διαθέσιμα των ταμείων. Η ημέρα έκλεισε εξίσου εντυπωσιακά με τον Δημήτρη Μάρδα από του βήματος της Βουλής, κατά τη συζήτηση της ΠΝΠ με την οποία δεσμεύονται διαθέσιμα φορέων γενικής κυβέρνησης να αποκαλύπτει λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ότι «όχι μόνο έχω βρει τα 400 εκατ. ευρώ αλλά είμαι στα διπλάσια».

Προσπαθώντας να εξηγήσει τα ανεξήγητα ο κ. Μάρδας υποστήριξε πως αυτό που είπε χθες το πρωί ήταν πως υπάρχει απόκλιση εσόδων – δαπανών και κενό 400 εκατομμυρίων ευρώ. «Αυτό το βλέπω την τελευταία εβδομάδα. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό ότι 1,5 ώρα μετά βγαίνω και λέω ότι τα βρήκα, όμως όποιος έχει περάσει από το γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατανοεί. Από την ημέρα του Πάσχα ετοιμάζομαι να βρω τα χρήματα. Δεν χρειάζεται να έχω την ΠΝΠ για να ξεκινήσω. Το έχω κάνει πιο νωρίς. Ήρθα σε συνεννόηση με τα ταμεία γι αυτό και βάλαμε εκούσια την συμβολή τους καθώς κάποια ταμεία μου είπαν ότι θα συμβάλουν. Πήγα στο γραφείο μου και στην πρωινή σύσκεψη διαπιστώνω ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις το κενό έχει καλυφθεί. Την Τετάρτη το βράδυ δε είμαι στο διπλάσιο! Δεν είναι υπερβολικό την ώρα που είμαι σπίτι μου και λέω πως αντιμετωπίζω πρόβλημα να πηγαίνω στο γραφείο και ο πρώτος απολογισμός να δείχνει ότι το τρέξιμο μιας εβδομάδας έχει δώσει αποτέλεσμα και πως το πρόβλημα των 2-3 ημερών μπορεί να λυθεί. Όταν δουλεύεις συστηματικά φθάνεις σε ένα αποτέλεσμα που περιμένεις και σήμερα το περίμενα το αποτέλεσμα. Αυτή είναι η ιστορία με τα 400 εκατ. ευρώ» είπε χαρακτηριστικά του κ. Μάρδα. Λίγο το περασμένο της ώρας, λίγο η κούραση των βουλευτών , είχαν ως αποτέλεσμα στη Βουλή να αρχίσουν τα μεταμεσονύχτια ανέκδοτα με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου πως αν η χθεσινή ημέρα είχε περισσότερες ώρες ο Μάρδας θα έσβηνε το δημόσιο χρέος.

Keywords
Τυχαία Θέματα