Τελέστηκε το μνημόσυνο των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού

Η σημερινή επέτειος της εν ψυχρώ δολοφονίας από το μαινόμενο Τουρκοκυπριακό όχλο του πρώτου εκ των Νεομαρτύρων του Ελληνισμού, του Τάσου Ισαάκ, στις 11 Αυγούστου 1996, τιμήθηκε χθες στην Κύπρο σε κοινό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής, τόσο αυτού, όσο και του δεύτερου Νεομάρτυρα Σολωμού Σολωμού, ο οποίος δολοφονήθηκε με πυροβολισμό εν ψυχρώ από πραιτωριανό του καθεστώτος Ντενκτάς την ημέρα της κηδείας του Ισαάκ.

Το 18ο μνημόσυνο στη μνήμη

των Ισαάκ και Σολωμού τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, παρουσία του Υπουργού Υγείας της Κύπρου Φίλιππου Πατσαλή και του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα, ο οποίος τέλεσε το μνημόσυνο.

Η επιμνημόσυνος δέηση αποτέλεσε μέρος μόνο των εκδηλώσεων Μνήμης που πραγματοποιήθηκαν από την «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού», η οποία και πραγματοποίησε πορεία κατά μήκος της γραμμής αντιπαρατάξεως σε ένδειξη τιμής προς τον Τάσο Ισάακ και Σολωμό Σολωμού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τον κατοχικό στρατό στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Δερύνειας στις 11 και 14 Αυγούστου 1996 αντιστοίχως. Η πορεία που είχε σύνθημα «Οι μοτοσικλετιστές δεν ξεχνούν» ξεκίνησε την Παρασκευή 8 Αυγούστου από την Πάφο για να καταλήξει χθες στο κοιμητήριο στο Παραλίμνι, που βρίσκεται ο τάφος των δύο Νεομαρτύρων του Ελληνισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από την εκκλησία τα μέλη του ΕΛΑΜ παρατάχθηκαν κρατώντας Ελληνικές Σημαίες και φώναζαν συνθήματα, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού», Γιάννης Σάββας, δήλωσε ότι «για ακόμα μια φορά έχουμε δείξει και αποδείξει ότι ενωμένοι μπορούμε. Πάνω από 900 μοτοσικλετιστές ξεκίνησαν από την Πάφο και έφτασαν στον άγιο τούτο τόπο όπου κείτονται οι ήρωες μας, οι οποίοι σκοτώθηκαν από τους Τούρκους.

Εμείς δεν ξεχνούμε, θέλουμε πίσω την κατεχόμενη γη μας και θα είναι δική μας και πάλι φτάνει να το αποφασίσουμε. Ενωμένοι μπορούμε».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα