Τελεσίγραφο από Μέρκελ σε Τσίπρα: Πρέπει να κλείσει το ζήτημα της Ελλάδος


Της Ελένης Καλογεροπούλου

Σήμερα το απόγευμα στην τριμερή συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Αγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολαντ θα κριθούν πολλά. Και κυρίως εάν οι δυο ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας έχουν την θέληση να ξεμπλοκάρουν το θέμα της Ελλάδας

και να σταματήσουν το μαρτύριο της σταγόνας που διαρκεί εδώ και πολύ καιρό.

Οι πληροφορίες θέλουν την Γερμανίδα Καγκελάριο να εμφανίζεται αποφασισμένη να θέσει τελεσίγραφο στον Αλέξη Τσίπρα αφού όλες οι πλευρές την πιέζουν να τελειώνουμε την Ελλάδα . Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συζήτηση επί των θεμάτων που διαφωνούν Ελλάδα και δανειστές αφού αυτά τα θέματα τα χειρίζονται τα τεχνικά κλιμάκια. Η συζήτηση θα είναι πολιτική αφού αυτό επιδίωκε εξ αρχής ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν είναι πάντως λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα εντάσσονται στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης αφού τόσο οι δηλώσεις Σόιμπλε όσο και η στάση της ΕΚΤ ήταν αναμενόμενες. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσουν και την εμμονή της Ελληνικής κυβέρνησης να συζητηθούν όλα τα θέματα πακέτο και να μην παραπεμφθούν τα εργασιακά και το ασφαλιστικό για το φθινόπωρο.

Άλλοι πάντως επιμένουν ότι τίποτα δεν έχει κριθεί και ότι όλα είναι ανοικτά αφού το Eurogroup δεν έχει πει την τελευταία λέξη. Επιμένουν δε ότι οι υπουργοί Οικονομικών δεν βρίσκονται στην ίδια γραμμή με τους Ευρωπαίους ηγέτες και λένε ότι αυτό είναι κάτι που σύντομα θα φανεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα