Τέχνη πάνω σε δρύινα βαρέλια στο Ζάππειο

Ξεκινάει το Σάββατο 7 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο η μεγαλύτερη έκθεση κρασιού της Ελλάδας, το Οινόραμα, που οργανώνεται ανελλιπώς από το 1994.

Από φέτος το Οινόραμα συγχωνεύεται με την έκθεση Διονύσια και στοχεύοντας στην ακόμα μεγαλύτερη διάχυση του εμφιαλωμένου ελληνικού κρασιού πέρα από τα τείχη της έκθεσης, το Οινόραμα εγκαινιάζει φέτος το Athens Wine Week, ένα σύνολο δράσεων που θα εκτυλίσσονται

κάθε χρόνο για μία εβδομάδα, με αποκορύφωμα την ίδια την έκθεση. Δεκάδες εκδηλώσεις, με αφετηρία και με πρωταγωνιστή το κρασί, οργανώνονται σε όλη την πόλη φέρνοντας στο προσκήνιο τα καλύτερα ελληνικά και εισαγόμενα κρασιά και τους δημιουργούς τους.

Το Οινόραμα 2015 θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο Μέγαρο, σε ένα χώρο που έχει αποδειχθεί ιδανικός για την προβολή του κρασιού. Πανέμορφες ψηλοτάβανες αίθουσες με φυσικό φωτισμό, εύκολη πρόσβαση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεκάδες ξενοδοχεία και χώροι εστίασης σε απόσταση περπατήματος, εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες για εκθέτες και επισκέπτες του Οινοράματος.

ΤΕΧΝΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΡΥΙΝΑ ΒΑΡΕΛΙΑ

Το Οινόραμα παρουσιάζει 33 βαρέλια που, έχοντας φιλοξενήσει μερικά από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά, μάς μιλούν και λένε την ιστορία τους. Τριαντατρείς σύγχρονοι διακεκριμένοι αλλά και νέοι καλλιτέχνες μεταμορφώνουν με ζωγραφική, γλυπτή ή σύνθετη επέμβαση ισάριθμα βαρέλια τύπου «barrique» των 225 lt σε έργα τέχνης. Η έμπνευσή τους, σε αναπάντεχο συναρπαστικό διάλογο με τη δρυ, αποκαλύπτει και αναδεικνύει την κυρτή επιφάνεια αλλά και τα σωθικά του βαρελιού, μετουσιώνοντάς το σε ζωγραφικό ή γλυπτό έργο τέχνης. Αντίστοιχες συνεργασίες μεταξύ επιφανών οινοπαραγωγών και σημαντικών καλλιτεχνών έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Ίρις Κρητικού. Τα έργα των καλλιτεχνών θα παρουσιαστούν στο οινόφιλο αλλά και το φιλότεχνο κοινό στο πλαίσιο της έκθεσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στις 7, 8 και 9 Μαρτίου 2015 (www.oenorama.com).

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
Δάφνη Αγγελίδου, Χριστίνα Ακτίδη, Άννα Αμπαριώτου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Μάριος Βουτσινάς, Σάββας Γεωργιάδης, Όλγα Γουλανδρή, Γιάννης Δέδες, Τάνια Δημητρακοπούλου, Βαγγέλης Θεοδωρίδης, Μάρκος Καμπάνης, Κώστας Λάβδας, Αλίνα Μάτσα, Τίμος Μπατινάκης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Παναγιώτης Μπελντέκος, Γεωργία Μπλιάτσου, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Στέλιος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Πέρρος, Στέλιος Πετρουλάκης, Χάρης Πρέσσας, Δημήτρης Πολυχρονιάδης, Μαίρη Σαμόλη, Γιώργος Σαμψωνίδης, Δάφνη Στεργίδη, Γιώργος Ταξίδης, Ελευθερία Τσέικο, Φίκος, Πάβλος Χαμπίδης, Μανώλης Χάρος, Αθηνά Χατζή και Νικόλας Χριστοφοράκης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

OINOΡΑΜΑ 2015

Σάββατο 7, Κυριακή 8 και Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Σάββατο και Κυριακή: καταναλωτές και επαγγελματίες

Δευτέρα: μόνο επαγγελματίες

Ώρες λειτουργίας: 10:00 με 19:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημοπρατείται η πρώτη ποιητική συλλογή του Σεφέρη

Οι υποψηφιότητες για το βραβείο "Δημήτρης Χορν"

Γραμματόσημα με θέμα την ροκ όπερα για τον Μ.Αλέξανδρο

Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Καβάλας έγινε 5 ετών

Πολιτικά τραγούδια από χώρες στο επίκεντρο των εξελίξεων

Ξενάγηση αφής στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Ξεναγήσεις αφής για ανθρώπους με τυφλότητα στο Μπενάκη

15ήμερο φεστιβάλ στο ιστορικό κτίριο του Φλοίσβου

Keywords
Τυχαία Θέματα