Τα τρία πρόσωπα που "στοχοποιούν" οι πασόκοι!

Από χθες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι στα κάγκελα! Ήδη, σήμερα, με "πρωταγωνιστή" τον Νίκο Σηφουνάκη, δεν κρύβουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την χθεσινή ψηφοφορία και δεν διστάζουν να καρφώνουν τρία πρόσωπα: Τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, τον Μάκη Βορίδη και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Για τον πρώτο μάλιστα τονίζουν πως με τους

χειρισμούς του η χώρα οδηγείται σε εκλογές χάρη στη σκληρή στρατηγική που ακολουθήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Για τους άλλους δύο αναφέρουν πως ακολούθησαν και εκείνοι το δρόμο της πόλωσης και καλλιέργησαν κλίμα φόβου με αποτέλεσμα ο Σταύρος Δήμας να πάρει χθες 160 ψήφους.

Δεν είναι τυχαίο πως τις επόμενες ώρες, αρκετά στελέχη δεν θα πουν μόνο για "ψήφο κατά συνείδηση" στις επόμενες ψηφοφορίες εάν δεν αναληφθούν πρωτοβουλίες από τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά θα προτείνουν ακόμα και... αντικατάσταση του Σταύρου Δήμα, παρά το γεγονός πως λένε πως το πρόσωπο του Προέδρου δεν έχει σημασία και μπορεί να προέρχεται και από την Αριστερά.

Όσον αφορά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και σήμερα, μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΗΠΑΡ, επέμενε στη θέση του να υπάρξει συναίνεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σε μια αιχμηρή παρέμβασή του για την στρατηγική που ακολούθησε το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: "Όχι στην στρατηγική του φόβου και του εκφοβισμού, ναι στην στρατηγική της αλήθειας". Και ζήτησε να υπάρξει συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Και όλα αυτά όταν ο Γιώργος Παπανδρέου (μιλάει σήμερα στη Κοζάνη), χθες μετά την πρώτη ψηφοφορία, είδε αρκετούς βουλευτές που έσπευσαν στο γραφείο του για να μάθουν τις... κινήσεις του. Πάντως, οι συναντήσεις, έγιναν στο "πόδι", αφού δεν ήθελαν να πολωθεί περισσότερο το εσωκομματικό βαρύ κλίμα στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ...

Σ.Ν.

Keywords
Τυχαία Θέματα