Τα τελευταία λόγια της Αλίκης Καραμανλή στο γιο της...

2009. Ο Καραμανλής έχανε πανηγυρικά τις εκλογές από τον Γιώργο Παπανδρέου, ωστόσο το μυαλό του ήταν και αλλού. Την ώρα της μετάδοσης των αποτελεσμάτων και ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι η Ν.Δ οδηγούνταν σε συντριβή, η μητέρα του πρωθυπουργού Αλίκη, ευρισκόμενη στο σπίτι της στη Φιλοθέη, αισθάνθηκε αδιαθεσία και ένιωσε την ανάγκη να επικοινωνήσει με το γιο της.

Του είπε ότι δεν αισθάνεται καλά και του ζήτησε γιατρό.

" Αγόρι μου, μη

στεναχωριέσαι για μένα! Εσύ να είσαι καλά..."

Ο Καραμανλής έστειλε αμέσως στο σπίτι τον προσωπικό του γιατρό και τη Νατάσα, αλλά η κυρία Αλίκη είχε μπει στο μεγάλο ταξίδι χωρίς επιστροφή. Είχε πέσει σε κώμα.

Αργά το βράδυ της ίδια μέρας ο Καραμανλής επέστρεψε στο σπίτι του στη Ραφήνα. Στην είσοδο υπήρχε συγκεντρωμένος κόσμος να του συμπαρασταθεί.

Στο σπίτι του τον περίμεναν τα παιδιά του Αλέξανδρος και Αλίκη και ο επιστήθιος φίλος του Σταύρος Λαζαρίδης. Αγκαλιάστηκαν συγκινημένοι. Στις 4 τα χαράματα, κάλεσε στο κινητό του τον Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Κομοτηνή. Ανησυχούσε για την επανεκλογή του εξαιτίας της όχι και τόσο ανεξήγητης απόφασης του Καρατζαφέρη να θέσει υποψηφιότητα στη Ροδόπη. Ευτυχώς όλα είχαν πάει καλά.

" Πώς τα κατάφερες, Εύρι;" τον ρώτησε.

" 'Όπως έπρεπε να τα είχαμε καταφέρει όλοι, πρόεδρε! " του απάντησε.

" Τουλάχιστον θα έχουν να θυμούνται τα παιδιά μας" ακούστηκε από την άκρη της άλλης γραμμής και η αυλαία έπεσε....

Καραμανλής Off the record, Μανώλης Κοττάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα