Τα σενάρια εξαγοράς της "Τυποεκδοτικής"

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην «Τυποεκδοτική», όπως σας είχε προαναγγείλει το «Secret». Το φάσμα των απολύσεων και του λουκέτου πλανάται πιο απειλητικό από ποτέ πάνω από την εκτυπωτική μονάδα του ΚΚΕ, αφού οι διαρροές των πελατών της είναι πλέον μη ελεγχόμενες. Ηδη, φύλλα όπως ο «Γαύρος», ο «Ελεύθερος Τύπος» και το «Παρασκήνιο» στράφηκαν στην «Ιριδα» των Ψυχάρη και Μπόμπολα, που ενισχύεται συνεχώς σε όλα τα επίπεδα και αναδεικνύεται σε όλο και πιο σημαντικό παίκτη στον συγκεκριμένο

χώρο (σ.σ.: εκτός των άλλων, τυπώνει «Βήμα», «Νέα», «Εθνος», «Θέμα», «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», «Real», «Αξία», «Ημερησία», «Κεφάλαιο»).

Την ίδια στιγμή, βέβαια, υπάρχει και η «Καθημερινή» της οικογένειας Αλαφούζου, όπου τυπώνονται, πέραν της ομώνυμης εφημερίδας, η «Δημοκρατία», η «Sportday», η «Εφημερίδα των Συντακτών» κ.ά. Η κατάσταση αυτή και το κενό που δημιουργείται στην «Τυποεκδοτική» συνιστά αντικείμενο σκέψης και ζυμώσεων ανάμεσα στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο. Μεταξύ άλλων, έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο της συνένωσης δυνάμεων (και πορτοφολιών), με στόχο την εξαγορά της «Τυποεκδοτικής» και τη δημιουργία ενός ισχυρού πόλου στον κλάδο.

Ωστόσο, το εγχείρημα αυτό φαντάζει από δύσκολο έως αδύνατο να προχωρήσει, τόσο εξαιτίας των μεγάλων ανοιγμάτων της εταιρείας όσο και λόγω των δισταγμών και της καχυποψίας που μοιραία συνοδεύει τέτοιου είδους κινήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσωπα που γνωρίζουν άριστα τα άδυτα των πιεστηρίων επιμένουν πως είναι πολύ πιθανό το αμέσως κιόλας επόμενο διάστημα να επιχειρηθεί η κάλυψη του κενού με τη δημιουργία μιας εντελώς νέας και σύγχρονης εκτυπωτικής μονάδας, που θα αφήσει ισχυρό στίγμα από την πρώτη στιγμή και θα φέρει νέα δεδομένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα