Τα ΄ψαλλε στον Στουρνάρα ο Τόμσεν

Η απαίτηση των δανειστών για λήψη πρόσθετων μέτρων και επιβολή ενός νέου μνημονίου, δημιουργεί «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση η οποία φέρεται, ωστόσο, αποφασισμένη να μην αποδεχθεί νέα, οριζόντια μέτρα. Στο Μαξίμου θεωρούν ότι προέχει να περιφρουρηθεί η προσπάθεια που έγινε από τους πολίτες και να μην απαξιώνονται οι θυσίες τους γι΄αυτό και μιλούν για μια «δύσκολη διαπραγμάτευση η οποία, ωστόσο, συνεχίζεται κανονικά».

Ο βαθμός δυσκολίας αποδεικνύεται

και από τους "καυτούς» διαλόγους μεταξύ του εκπροσώπου του ΔΝΤ Πωλ Τόμσεν και του εκπροσώπου της Κομισιόν Ματίας Μορς με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τους οποίους αποκαλύπτει η εφημερίδα Realnews.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, με αφορμή την απόφαση για το επίδομα θέρμανσης, ο Πωλ Τόμσεν - σε οξύτατο ύφος - επέπληξε το Γιάννη Στουρνάρα γιατί ανακοίνωσε το μέτρο χωρίς να έχει πάρει την έγκριση της τρόικας.

«Δεν μπορείτε να λαμβάνετε μέτρα εάν προηγουμένως δεν αποτιμηθούν οικονομικά από τα κλιμάκια της τρόικας και εάν οι επικεφαλής της τριμερούς δεν αποφανθούν θετικά για την αναγκαιότητά τους» φέρεται να είπε ο Τόμσεν.

Με την αντιπαράθεση να μην περιορίζεται μόνο στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά να επεκτείνεται και σε μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως οι απολύσεις, τη σκυτάλη των επιθέσεων στο Γιάννη Στουρνάρα - και κατ΄επέκταση στην κυβέρνηση - πήρε ο Ματίας Μορς. Κάτι που, σύμφωνα με τη Realnews, προκάλεσε την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Κριστίν Λαγκάρντ τονίζοντάς της ότι οι προσπάθειες που έχει καταβάλει η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να απαξιώνονται με παρεμβάσεις τύπου Τόμσεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα