Τα μηνύματα του Τσίπρα στον Λαφαζάνη

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων να θέτει ως στόχο την κατάκτηση της κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας στην περίπτωση πρόωρων εκλογών, ωστόσο η αναφορά του αυτή αφενός διευκολύνει τους χειρισμούς του πριν από την κάλπη, αφετέρου τον αποδεσμεύει για επιλογές που θα κάνει την επόμενη ημέρα. Με απλά λόγια, στέλνει μήνυμα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και σε όσους ζητούν ο ΣΥΡΙΖΑ

να μη μολυνθεί προεκλογικά από τη συμμετοχή «πράσινων» ή ακόμη «κεντροδεξιών» υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του κόμματος, ότι, εάν δεν αποδεχτούν την «αμφίπλευρη» διεύρυνση, τότε η αυτοδυναμία μπορεί να χαθεί.

Και αν χαθεί την επομένη των εθνικών εκλογών, ο ίδιος θα υποχρεωθεί να «συνεργαστεί» με κόμματα που έχουν «μνημονιακή» ρετσινιά, είτε αυτό είναι η Δημοκρατική Παράταξη του Ευ. Βενιζέλου είτε άλλο κόμμα, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου. Πάντως, παρά τα όσα ακούγονται, ο Αλ. Τσίπρας θα προτιμούσε στην επόμενη Βουλή να υπάρχει και το κόμμα Παπανδρέου και το κόμμα Βενιζέλου, ώστε, αν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να κυβερνήσει με όρους «συμμαχικής» άσκησης του προγράμματός του, να έχει ως άλλοθι τη «μοιρασιά» των όποιων δυσκολιών και ευθυνών με εταίρους που έχουν «κεντροαριστερή» προέλευση. Σε κάθε περίπτωση, εδώ θα είμαστε για να επαληθευτούμε σε ό,τι γράφουμε από αυτά που μπορεί να συμβούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα