Τα καλά νέα του Κωστή από τις Βρυξέλλες

Το καλό να λέγεται. Η καλή δουλειά του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη στο ΕΣΠΑ έχει και συνέχεια. Μετά την τρίτη θέση στις απορροφήσεις στο τρέχον ΕΣΠΑ, ήρθε και η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο ΕΣΠΑ. Είναι το 3ο ΕΣΠΑ που εγκρίνεται ( μετά της Γερμανίας και της Δανίας). Ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε μήνυμα, μέσω του Επιτρόπου Hahn, στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εκφράζοντας την ικανοποίησή της

για την πολύ καλή δουλεία που έχει κάνει η Ελλάδα στο νέο ΕΣΠΑ, ενώ οι επίσημες δηλώσεις του Επιτρόπου Hahn αναμένονται με ενδιαφέρον σήμερα το μεσημέρι από τις Βρυξέλλες.

Πρακτικά η γρήγορη έγκριση του ελληνικού προγράμματος σημαίνει ότι (για πρώτη φορά) θα ξεκινήσουν άμεσα οι δράσεις του ΕΣΠΑ ( και η απορρόφηση κονδυλίων). Το νέο ΕΣΠΑ αφορά επενδύσεις συνολικού ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ. Θα δοθεί έμφαση στη στήριξη υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων, με προτεραιότητα την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Παράλληλα δίνεται έμφαση σε προγράμματα για την εκπαίδευση, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή. Με εμπροσθοβαρείς δράσεις, με στήριξη των ανέργων, των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, διότι η κρίση είναι τώρα και τα προγράμματα πρέπει να τρέξουν άμεσα.

Ο αρμόδιος Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα το νέο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014 – 2020. Το ελληνικό ΕΣΠΑ είναι το τρίτο μεταξύ των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εγκρίνεται, πράγμα που αποδεικνύει και τη σοβαρή δουλειά που προηγήθηκε.

Θέλω να ευχαριστήσω τόσο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Επίτροπο κ. Χαν για τη συνεργασία που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Αλλά και τις υπηρεσίες, τα στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης που δούλεψαν συστηματικά προκειμένου η Ελλάδα να καταφέρει να εγκριθεί το πρόγραμμά της από τα πρώτα, προκειμένου οι δράσεις να ακολουθήσουν αμέσως χωρίς τις καθυστερήσεις που είχαμε σε όλα τα προηγούμενα προγράμματα. Είναι κρίσιμο να προχωρήσουμε με ταχύτητα και θα προχωρήσουμε με ταχύτητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα